Vše, co jsme si nikdy neřekli přehled

Vše, co jsme si nikdy neřekli
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403792/bmid_vse-co-jsme-si-nikdy-nerekli-QIS-403792.jpg 4 844 844

Lydia je mrtvá. To ale zatím nevědí… Šestnáctiletá Lydia (prostřední a nejoblíbenější ze tří dětí) se musí vyrovnávat s tlakem rodičů, kteří si chtějí splnit vlastní nenaplněné sny a touhy o společenské kariéře. Její otec pochází z uzavřené komunity první americké generace čínských přistěhovalců, matka je obyčejná americká žena, které se nepodařilo stát se lékařkou. Když je jednoho dne Lydia nalezena utonulá uprostřed jezera, nikdo nedokáže pochopit, jak a proč se to stalo. Začíná vyšetřování, ve kterém si paradoxně nejvíce zdravého rozumu zachovává nejmladší z dětí – dcera Hannah… Znepokojující a tragický příběh čínsko-americké rodiny žijící na předměstí Ohia získal prestižní ocenění Kniha roku obchodu Amazon za rok 2014.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Odeon

Everything I Never Told You, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vše, co jsme si nikdy neřekli. Přihlašte se a napište ho.

LahoferRose
04.11.2024 5 z 5

Druhá kniha mne emocionálně opět zničila. Celeste umí pár větami vykreslit každého tak živě, až je mi z toho smutno. Ať tyto postavy provedou cokoliv, i věci, za které byste dotyčného lehce odsoudili, bez tlaku a vydírání vám spisovatelka ukáže, že nic není černobílé a dotyčného vám ukáže v tak silně lidském světle, že každého chování pochopíte. Skvělé. Na třetí knihu budu psychicky připravená nejspíš až za několik měsíců.

Rozhodně doporučuji!

hannina
23.10.2024 5 z 5

Frustrovaní rodiče, kteří chtějí svá traumata zvládnout skrz své dítě...... a ještě si k tomu vyberou jedno ze tří. A dělají pro jeho šťastný život všechno dle svého nejlepšího přesvědčení...... To bylo tak syrové a úzkostné a bohužel uvěřitelné.

capricorn__
17.09.2024 5 z 5

Tato kniha je ve shrnutí velmi detailním mikro pohledem na osud jedné americké rodiny, která je postižena smrtí své dcery/sestry. Ač na téma rodinných vztahů, "tygřích rodičů", problémů dětí a dospívajících či rasových problémů byla napsána spousta knih, tato mezi nimi vyčnívá. Od Celeste Ng jsem četl "Ohníčky všude kolem" a tehdy mě nadchly její vypravěčské schopnosti, její um vystihnout emoce a postoje velmi surově. I toto bylo v její prvotině přítomné, nicméně "Vše, co jsme si nikdy neřekli" je podstatně depresivnější a hutnější. Jde o beznadějný příběh, kdy byste nejraději se všemi postavami zatřásli jen proto, aby vám jich o pár stránek později bylo líto. Jde o velmi uvěřitelný příběh - určitě takové existují i v realitě. Posledních asi padesát stránek je asi nejlepších, plných hlubokých emocí a perfektně uzavřeného příběhu.

Novinka od autorky románů Vše, co jsme si nikdy neřekli a Ohníčky všude kolem

03.06.2023

Sokolník, Lesk soumraku a další knižní novinky (7. týden)

12.02.2023

Ocenění knihy (1)

2015 - YALSA Book Awards (Alex Award)

Kniha Vše, co jsme si nikdy neřekli v seznamech

v Přečtených1 036x