Všechny čaje Číny přehled
Kit Chow , Ione Kramer
Vysoce informativní a bohatě ilustrovaná kniha o původu a historii čaje v Číně, Japonsku a na Západě, o jeho pěstování a zpracování, o estetických stránkách jeho přípravy v čajovém obřadu, o čajové keramice, o chemickém složení i jeho léčebných účincích. Praktické rady, glosář, index, bibliografie a kapitolky o padesáti nejslavnějších čínských čajích.... celý text
Literatura naučná Hobby Kuchařky
Vydáno: 1998 , DharmaGaiaOriginální název:
All the Tea in China, 1990
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všechny čaje Číny. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (5)
Podrobné? Vyjma historie velice málo. Spíše nástin a úvod do světa čaje. Informací by kniha snesla daleko víc; o čaji pu-erh velice málo informací, navíc nepřesných.
Docela obsáhlá kniha zabývající se hlavně u nás ne zase tak známým čínským čajem, tzn. většinou zeleným. Čaj je v ní opravdu dopodrobna popisován ze všech možných směrů. Někdy jsem se docela dost ztrácel v čínských názvech, lokacích a podobně, to bylo na můj vkus až moc podrobné, ale rozhodně jsem si dost podstatně rozšířil vzdělání.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Všechny čaje Číny v seznamech
v Právě čtených | 2x |
v Přečtených | 43x |
ve Čtenářské výzvě | 5x |
v Doporučených | 6x |
v Knihotéce | 38x |
v Chystám se číst | 8x |
v Chci si koupit | 6x |
v dalších seznamech | 1x |
Knihu lze doporučit zejména těm, kteří se zajímají o historii čaje. Z pohledu čajového pijáka je to mnohem slabší; kniha je v tomto ohledu již hodně zastaralá a překonaná (popis „kung fu“ rituálu je u „osoby znalé“ na zvednuté obočí, stejně tak jako neutrální postoj k čajovému prachu a dalším formám vesměs čajového odpadu)