Chlapec na mostě přehled

Chlapec na mostě https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381413/bmid_chlapec-na-moste-qC0-381413.jpg 4 124 124

Všemi dary obdarovaná série

< 2. díl

Návrat do krvelačného světa románu Všemi dary obdarovaná. Svět napadla epidemie, jež proměnila většinu populace v nemrtvé hladovce, kteří požírají všechno, co jim přijde do cesty, a dál šíří nákazu. Z posledního lidského sídla v jižní Anglii vyráží na cestu do Skotska napůl vědecká a napůl vojenská výprava. Jejím cílem je nasbírat vzorky plísňových kultur, které po sobě v terénu zanechala předchozí expedice, a získat tak o patogenu informace, jež by později mohly vést k objevení léku. Jedinou nadějí na přežití lidstva jsou doktorka Samrina Khanová a výjimečně inteligentní chlapec s poruchou autistického spektra Stephen Greaves, kterého Khanová zachránila před hladovci. A nepřítel venku má hlad.... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: , Host
Originální název:

The Boy on the Bridge , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chlapec na mostě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

Adhara
29.03.2024

Ak sa vám páčil - a povedzme aj rozrušil vás - prvý diel, tak tento, de facto prequel (len posledná kapitola je sequel) stojí za prečítanie. Zistíme, ako to bolo s misiou s Rosie a či je naozaj úplne nemožné "zombie hubu" poraziť, alebo či tomu náhodou nebránia iné než medicínske záležitosti. Páčilo sa mi aj tempo knihy, akcie sa striedajú s pokojom, nie sú nahádzané na dvoch hromadách, ako to býva v iných dobrodružných príbehoch (kde ak niekto odpáli akciu, už ju do konca knihy nič nezastaví). Posledná kapitola zároveň trošku zmierni drvivý dopad prvého dielu, aj keď by ma naozaj zaujímal dôvod zmeny Melaniných priorít (žeby jej chránenkyňa?).

Negatívom bolo, že som si neobľúbila žiadnu postavu a ich myslenie a cítenie mi pripadalo také ploché. Na to, koľko sa toho dialo, riešili vnútorne primálo - žeby otupenie citov prebiehajúcou apokalypsou? Zároveň mi prišroubovanie konca tohto dielu na začiatok druhého pripadalo až príliš nasilu a nie úplne logické. Btw, na tamten objav o nadmorskej výške by určite niekto prišiel už skôr. A nezodpovedaná zostáva aj otázka, ktorá ma trápila už v prvom dieli: Kto sa postaral o úplne prvé hladovoceké novorodeniatka?

MichelleKing
21.01.2024 2 z 5

Tato kniha je zvláštní, protože není tak dobrá jako první kniha, ale opakuje téměř všechna stejná témata a myšlenky. Je však elegantně napsaná a má celý nádech toho prvního. Docela dobře se to zabalí. Je to zajímavý pohled na vesmír zombie, má silné ženské postavy a feministická témata. Je to fajn, ale tak trochu zbytečné.
Stephen byl skvělá postava, ale neměl na mě stejný emocionální dopad jako Melanie. Stále zábavný zombie román, jen ne tak silný.


Thalin
16.01.2024 4 z 5

U hodnocení jsem dost váhala, jestli dát ři nebo čtyři hvězdy. Všemi dary obdarovaná se mi líbila a proto jsem se pustila do téhle knihy, která jí má předcházet. Ze začátku jsem ale měla docela problém se začíst. Postavy mě neoslovily a neustálé putování vozem sem a tam mě zrovna nebavilo. Dokud se nezačaly do příběhu motat i děti, tak to pro mě bylo relativně nezáživné. Celé to pro mě začalo gradovat až tak v polovině knihy, ale ta mě zase bavila mnohem víc a děj mi přišel mnohem víc a lépe napnutý a akční. A i konec, který mě lehce překvapil, mi tam sedl.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (13. - 26. srpna)

13.08.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chlapec na mostě v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených146x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených11x
v Knihotéce160x
v Chystám se číst96x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech6x