Všemi dary obdarovaná přehled

Všemi dary obdarovaná
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/295704/bmid_vsemi-dary-obdarovana-WJV-295704.jpg 4 569 569

Všemi dary obdarovaná série

1. díl >

Schovejte si svá tajemství tam, kde je příšery nenajdou... Desetiletá Melanie žije spolu s dalšími dětmi na vojenské základně, kde se pod přísným dohledem vzdělává. Nadprůměrně inteligentní dívka miluje staré řecké báje a její spřízněnou duší je učitelka slečna Justineauová. Zato seržanta Parkse, který hlídá děti jako dráb, nesnáší. Stejně jako doktorku Caldwellovou. Ale bez nich to asi nejde, když je základna obklopena zpustošenou krajinou, kde stejně jako ve zbytku země vládnou hladovci — kanibalistická monstra, jež při honu za lidským masem nic nezastaví. Základna je však napadena a Melanii, slečně Justineauové, seržantu Parksovi, doktorce Caldwellové a vojínu Gallagherovi se podaří utéct. Společně se vydávají na cestu do Majáku, posledního místa v Británii, které se podařilo od nákazy zachránit. Jenže budou Melanii v Majáku chtít, když ji v blízkosti lidí popadá zoufalý hlad, jaký ještě nezažila?... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: , Host

The Girl With All The Gifts, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všemi dary obdarovaná. Přihlašte se a napište ho.

Satyrka
16.11.2024 4 z 5

Tahle kniha nikdy nebyla na mém seznamu přání, narazila jsem na ni, když jsem kupovala jinou knihu a prodejce měl v nabídce i tuhle. A mně se zalíbila anotace, tak jsem ji vzala taky.
A rozhodně nelituji. Čekala jsem něco úplně jiného - už jen protože jsem zapomněla co vůbec v anotaci stálo, a ta obálka mi vůbec neřekla, co se bude dít. Spíš jsem čekala geniální nadpřirozeně nadané dítě žijící jako pokusný králík nebo tak něco. Nevím proč, anotace dost poví, že půjde o svět s něčím, jakou jsou zombíci. (A opět tu slovo zombie zazní asi jen dvakrát)
Na začátku jsem vůbec nevěděla, o co jde, kde se nacházíme a proč je s dětmi zacházeno tak hrozně. A ta nevědomost a zvědavost mě hnala číst dál. Jen mě velmi mrzí, že teď na čtení nemám tolik času, kolik bych chtěla, takže jsem knihu nemohla číst pořád. Ale pokaždé jsem se na ni těšila. A čím dál jsem byla, tím jsem se těšila víc. Last of us jsem nehrála a ze seriálu jsem viděla asi dva díly a stejně mi ho kniha připomněla.
Přestože je to psané er formou, každá postava má svůj typický pohled. Doktorka je velmi odborná a já většinou spíš hádala, co vykládá, ale částečně jsem něco i chápala. Parks je prostě drsný chlap a Melanie malá holčička. Ne obyčejná.
Konec a nalezení... léku... na nákazu, řešení nákazy, jsem nečekala. Za mě skvělý! Velmi povedená a originální kniha. Rozhodně doporučuji pro všechny milovníky tohoto žánru.

Kaduri
23.06.2024 4 z 5

Audiokniha.
Ďalšia verzia budúcnosti, ktorú nechceme zažiť.
Patogén, ktorý napáda mozog človeka a mení ho na kanibala. Ponechá mu iba jeden primárny inštinkt - zabiť a nasýtiť sa.
20 rokov po vypuknutí epidémie je svet v troskách. Prežívajú len izolované ostrovčeky ľudskosti.
Jedným z nich je vojenská základňa, na ktorej prebieha utajovaný armádny výskum. Testovacím subjektom č. 1 je záhadné dievčatko Melánia...
Príbeh sa mi dostal pod kožu, je to veľmi dobre napísané. Asi najsilnejšia časť bola pre mňa tá úvodná - v "triede".
No a záver skvelo vypointovaný, nemôžem naň prestať myslieť.
4,5 hviezdičiek.

Belisima
23.01.2024 2 z 5

Začátek byl zajímavý, ale potom už mi to přišlo jako strašná blbost.

Ocenění knihy (1)

2016 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Nejlepší fantasy a horor)

Kniha Všemi dary obdarovaná v seznamech