Všichni lžou přehled

Všichni lžou
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405809/bmid_vsichni-lzou-0cH-405809.jpg 4 53 53

Už nemusíte chodit ke zpovědi — historie internetového vyhledávání postačí. Lidstvo během jediného dne internetového surfování vygeneruje osm bilionů gigabytů dat. A toto neuvěřitelné a historicky nesrovnatelné množství informací může prozradit opravdu hodně o obavách, touhách a návycích, které nás ženou kupředu, i o našich vědomých či nevědomých rozhodnutích. Několika kliknutími lze získat nesmírně komplexní data o lidském chování a smýšlení, ať už jde o politické preference, každodenní potřeby, nebo sex. Stačí se dívat správným směrem. Kromě téměř nekonečné zásoby dat z vyhledávačů čerpá novinář a bývalý datový analytik Seth Stephens-Davidowitz také z experimentů a studií o lidském myšlení. Zkoumá hloubku digitální stopy lidstva i její potenciál: odhalení pevně zakořeněných předsudků a otázek, které máme strach si klást, ale které přitom mohou změnit naši kulturu i společnost k lepšímu. Kniha roku podle The Economist. Bestseller The New York Times. Stephens-Davidowitzova kniha přináší fascinující příběhy a překvapivá fakta a pomáhá nám najít nové způsoby, jak porozumět sami sobě — stačí procházet jednu databázi po druhé. - Fortune Divoká jízda psychologií moderního člověka, v níž roli průvodce zaujímají internetová data. Postřehy ve Všichni lžou jsou natolik strhující, že byste knihu nedokázali odložit, ani kdyby byla napsaná jako obyčejný nákupní seznam. - The Economist... celý text

Literatura světová Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: ekniha , Host

Everybody Lies: Big Data, New Data, and What the Internet Can Tell Us About Who We Really Are, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všichni lžou. Přihlašte se a napište ho.

Vec1980
18.12.2023 3 z 5

Přestože je knížka už lehce staršího data a Big data se mění více než rychle. Určitě zajímavý náhled do logiky dat, analýz a použití výsledků.

Christeene
28.03.2022 2 z 5

Nenadchne, ale asi ani neurazi. Znovu bych si ji asi neprecetla. Zadne wow se pro mne nekonalo. Pro nekoho to muze byt zajimave, ale pro nekoho, kdo pracuje s internetem a daty a trosku se zamysli, tak opravdu zadna bomba. Navic pasaze se dost opakovaly.

LouisLagrange
02.01.2022 2 z 5

Největší problém jsem měl s osobou autora. Absolvent filozofické fakulty si udělá doktorát díky tlačítku „hledat“ na googlu a hned se považuje za mistra světa v porozumění lidské společnosti. Celá knížka je prakticky stále o tom samém, není neobvyklé přeskakování mezi tématy v průběhu několika stránek. Hodně věcí popisovaných v knize se týká USA, takže českému čtenáři to mnoho nedá. Navíc autor v průběhu textu nijak neskrývá svoje politické názory, což do daného typu knihy dle mého absolutně nepatří. Abych jen nekritizoval, některé pasáže byly opravdu k zamyšlení. Ale celkově spíše zklamání.

Knižní novinky (10. týden)

03.03.2019

Knižní novinky (8. týden)

17.02.2019

Kniha Všichni lžou v seznamech