Všímavost přehled

Všímavost
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/271461/bmid_vsimavost-9af-271461.jpg 4 14 14

Cesta ke zklidnění mysli pro ty, co nestíhají. Nic nestíháte, jste příliš zaneprázdnění, neustále v jednom kole? Všímavost neboli mindfulness je technika cvičení pro vaši mysl, která vám pomůže všechno dokončovat v klidu a s předstihem, být úspěšnější a sebevědomější. Proměňte svůj hektický a stresující život na klidný a spokojený!... celý text

Literatura naučná
Vydáno: ekniha , Alferia
Originální název:

Mindfulness for busy people, 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všímavost. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (4)

Clea3112
26.02.2023 4 z 5

Jednoduchá cvičení, která nám pomůžou zastavit se a vnímat svět, sebe, problémy z jiné perspektivy. Jednoduché, a přitom tak náročné....schválně, zkuste to! Psáno jako návod, rádce do praktického života než kniha s duchovním rozměrem, což může být výhodou i nevýhodou.Familiární ton mi osobně úplně nesedl, proto minus hvězda.

IŠ
17.09.2019 4 z 5

Tato kniha je skutečně praktická a to je něco, co mi dělá dobře. Ono se může zdát, že popisovaná cvičení nejsou nic zvláštního a vlastně jsou tak nějak překvapivě normální. No jo. Dýchat je taky normální, ale kdo z nás dýchá vědomě? Styl, kterým autoři komunikují asi nebude vyhovovat všem, ale mně jejich neformální tón nevadí. Spíše ho vnímám jako určitou formu autenticity než nějaký kalkul, jak za každou cenu zaujmout. Co mi u této knihy chybí, stejně jako u https://www.databazeknih.cz/knihy/zivot-sama-pohroma-311544 je ta živá spiritualita. Je to ten typ knih o Mindfulness, které jsou spíše zdravovědou než duchovní četbou. Chápu tu snahu o sekulární přesah, ale v někom to může vyvolat pocit neúplnosti. Je to takové umělé sladidlo. Sladké... ale cukr to není.


Malachime
07.06.2018 4 z 5

Za mě jde o moc zajímavou knihu. Sice mi trochu vadil familiární způsob s rádoby vtipem, jakým byla psána, ale poselství knihy bylo velmi věcně vysvětleno a popsáno. Děkuji za klidnou knihu, která mne doslova vytrhla z uspěchaného života. Budu se teď snažit žít víc v přítomnosti :-) už snad vím, jak na to.

“Poměřovat se podle nejmenších skutků je stejné, jako bychom posuzovali sílu oceánu podle křehké pěny na vlnách. Posuzovat se na základě neúspěchů je jako obviňovat roční doby za proměnlivost.” Chalíl Džibrán

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Všímavost v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených27x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce12x
v Chystám se číst60x
v Chci si koupit19x