Vulgarizmy v devíti jazycích přehled
Hana Golon
Slovník obsahuje nejpoužívanější vulgární výrazy a vulgární frazeologizmy v osmi jazycích - angličtině, francouzštině, italštině, maďarštině, němčině, polštině, španělštině a slovenštině. České vydání připravil Michal Janata.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vulgarizmy v devíti jazycích. Přihlašte se a napište ho.
Túto knižočku sme kúpili prostredníctvom nášho triedneho profesora na strednej škole :D Bol to vtipálek... Akože je tam toho požehnane, i keď by som ponad niektorými prekladmi trochu váhala - najmä keď sa jednalo o vety a frázy - čo som vedela posúdiť, bol síce len anglický jazyk, no takých viac-menej podivuhodných prekladov tam bolo viacej, tak nepredpokladám, že v iných jazykoch by to bolo inak. Takisto by som ocenila aj samostatnú kolonku pre výslovnosť, keďže nemám ani poňatia, ako sa taká francúzština vyslovuje :) A pochybujem, že väčšina ľudí ovláda všetky tieto jazyky... No to je ale dlhý koment na takú zaujímavú knižku :D
Kniha Vulgarizmy v devíti jazycích v seznamech
v Mé knihovně | 8x |
Tento v podstatě sešitek plně oceníte teprve ve chvíli, kdy se vydáte za hranice všedních dnů do těchto zemí: Německo, Francie, Itálie, Španělsko, Maďarsko, Polsko, Slovensko, Británie a do všech jejích dřívějších kolonií. Všude tam oceníte, když budete vědět, co si mumlá pod nosem váš frustrovaný číšník. Jak by řekli cimrmanologové, je to publikace plná šrapnelů. Spousta výrazů tu ale chybí, takže jsou tři hvězdičky tak akorát.