Výchova vysoce citlivých dětí přehled

Výchova vysoce citlivých dětí
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501153/vychova-vysoce-citlivych-detiCKq4Yh-vGA-.png 4 16 16

Vysoká citlivost znamená intenzivnější vnímání a hlubší zpracování dojmů všeho druhu. Objevuje se už v dětství a doprovází lidi po celý život. Vysoce citlivé děti jsou součástí rodinného života, obvykle potřebují harmonii, blízkost přírody, hlubokou péči a péči. Mnoho z nich nasává nálady jiných lidí jako houba. Tyto a podobné vlastnosti však mohou také vést k problémům, protože vysoce citlivé děti se jen stěží mohou chránit před stresem a hlukem a je pro ně složité vyhnout se sociálním konfliktům.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Výchova vysoce citlivých dětí. Přihlašte se a napište ho.

bardus
28.10.2024 5 z 5

Kniha mi přišla dobrá. I dobře pojatá. Určitě použitelná nejen pro hypersenzitivní děti a rodiče.

Péťa_Páťa
20.04.2024

Kniha mě neoslovila. Spíše jsem ji prolistovala a četla jen vybrané kapitoly.

AnetaR.
19.09.2023 2 z 5

Výchova vysoce citlivých dětí... dobře, kladem knihy je, že je jednou z mála, která se tomuto tématu věnuji. Již to jí dává dobrou šanci na bestseller svého druhu. Kniha je velmi čtivá a poskládaná z rad a zkušeností ostatních rodičů. To je mi sympatické, poněvadž rodič hypersenzitivního dítěte je tím posílen pocitem, že v tom není sám. Na druhou stranu, rady jsou opravdu někdy všeobecné až nicneříkající a "převratné" myšlenky typu respektující výchovy považuji dnes již celkem za běžné. Všeho všudy mi tak kniha moc nového nepřinesla, chybí mi nějaký hlubší pohled na věc, řekněme více vědeckého rázu, neurobiologické pozadí problému apod. Jsem si vědoma, že nic takové však publikace ani neslibovala, takže není na co si stěžovat:) neurazí

Kniha Výchova vysoce citlivých dětí v seznamech

Autorovy knížky

Julie Leuze