Vyděrači nestřílejí přehled
Raymond Chandler
Kniha obsahuje šest méně známých detektivních příběhů od jednoho z nejslavnějších amerických spisovatelů tohoto žánru ve dvacátém století. Povídky, z nichž titulní je autorovou prvotinou, opět svědčí o jeho vytříbeném vypravěčském talentu, smyslu pro společenskou realitu i pro působivou charakteristiku postav. Svazek, který v této podobě vychází poprvé, uzavírá české vydání díla Raymonda Chandlera a v závěru je doplněn chronologií jeho života a tvorby. Vyděrači nestřílejí - Bronzové dveře - Na horách zločin neznáme - Šňupací prášek profesora Binga -Tužka - Anglické léto Anglický soubor vyšel v r. 1964 pod názvem Collected Stories... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2007 , Albatros (ČR)Originální název:
Blackmailers Don't Shoot
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vyděrači nestřílejí. Přihlašte se a napište ho.
Ke svému překvapení jsem zjistil, že mi tyhle povídky jaksi unikly a i když ještě nemají pro Chandlera tak charakteristický vybroušený styl v popisech a dialozích, docela mne potěšily, především ty, které nejsou detektivkami v klasickém slova smyslu a pojetí. Mohu jen doporučit.
Zemřel Pavel Medek, překladatel Harryho Pottera
1967 | 3x Phil Marlowe |
1965 | Dáma v jezeře |
1976 | Poslední útočiště |
2012 | Vysoké okno |
Bronzové dveře jsou skvělé, zbytek odnože Chandlerových notoricky známých rozsáhlejších příběhů (Dáma v jezeře, Případ naruby). Shrnutí Chandlerova života a díla na konci potěšilo, uvedení do literárního kontextu dvojnásob.