Vysoký cíl přehled

Vysoký cíl
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/5265/mid_vysoky-cil-Ui5-5265.png 4 26 26

Sportovní román pro mládež o třináctiletém chlapci. Martinovi. O jeho běhu za tramvají, který ho přivede do sokolského atletického oddílu, o jeho boji s chuligánskou partou ve škole, o letním výcvikovém táboře se svým strhujícím dobrodružstvím i o Martinově zápolení na Olympiádě mládeže v Praze.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vysoký cíl. Přihlašte se a napište ho.

RoBertino27
30.08.2024 3 z 5

Od autora jsem znal především S devatenáctkou do Bernu a poněkud matněji si vybavuji Hurá do poháru. Ukázka z Vysokého cíle byla otištěna v Pionýrské stezce, ale dostal jsem se k ní mnohem později.
Hodnocení není jednoznačné. Nelze přehlédnout silnou inspiraci Jaroslavem Foglarem - některé pasáže jakoby přímo navazovaly na Boj o první místo či Hochy od Bobří řeky. Nicméně neznám autora tak dobře, nelze totiž vyloučit, že Vysoký cíl mohl být psán (vedle jednoznačně pobízející role) jako jistá náhrada za nedostatkové "foglarovky". Bohužel právě porovnávání, jemuž se čtenář znalý obou stran nevyhne, představuje Vysoký cíl jako méně detailní a snad trochu uspěchaný. Ovšem jako připomenutí dávných let dětských her či snah v dospívání plní svou úlohu víc než dobře.

martisko3
22.01.2021 5 z 5

Už je to dobrých 25let, kdy jsem ji četla naposledy. Trochu z nostalgie jsem se k ní nyní vrátila, přečetla na jeden zátah a opět mě potěšila. Zároveň je výbornou motivací k tréninku a úvodní báseň i k tomu, jak by měl člověk žít.

kokrokr
15.10.2020 3 z 5

Pěkné napínavé čtení pro starší školáky o klukovském kamarádství a cestě k atletickým soutěžím. Pokud vás kniha zaujme, přečtěte si „S devatenáctkou do Bernu”, ta je o dorosteneckém hokeji a je ještě lepší. Dávám tři a půl bodu.

Kniha Vysoký cíl v seznamech