Výstava v archivu: Teorie a praxe přehled
Tomáš Černušák , Pavol Tišliar , Irena Loskotová
Zatímco v muzeích a knihovnách má pořádání výstav dlouhou tradici, v archivech jde o poměrně nový jev. Publikace se věnuje výstavní prezentaci v prostředí archivu z teoretického i praktického hlediska. První část je věnována kulturnímu dědictví a jeho legislativnímu ukotvení v České republice, druhá část obsahuje stručný úvod do muzeologie jako vědecké disciplíny s důrazem na teoretický a metodologický základ k muzejnímu výstavnictví. Třetí část je věnována všeobecným pravidlům přípravy a realizace výstavy. Čtvrtá část představuje hlavní specifika výstavnictví v prostředí archivu s důrazem na právní a technologické aspekty výstav v archivu.... celý text
Literatura naučná Učebnice a slovníky Vzdělávání, školství
Vydáno: 2019 , Masarykova univerzitaOriginální název:
Výstava v archivu: Teorie a praxe, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Výstava v archivu: Teorie a praxe. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Výstava v archivu: Teorie a praxe v seznamech
archivnictví archiválie výstavy a veletrhy metodika, metodické příručky ochrana památek muzejnictví, muzeologie
Základné teoretické východiská a praktické rady pre výstavnú činnosť s archívnym materiálom pre študentov a začínajúcich pracovníkov na poli výstavnej a expozičnej činnosti.