Výuka lady Caroline přehled
Patricia Cabot (p)
Když lady Caroline Linfordová přistihne svého snoubence Hursta Slatera, markýze z Winchilsea, in flagranti s lady Jacquelyn Seldonovou, udělá totéž, co každá rozumná žena té doby - nic. Dokonce zabrání tomu, aby je přistihl i Jacquelynin snoubenec a bohatý výrobce zbraní Braden Granville. Ten se vypracoval z nejchudších poměrů, za což si sice mezi smetánkou vysloužil jen posměch a opovržení, ale dobře ví, že ho jeho snoubenka podvádí, a je odhodlaný odhalit totožnost jejího milence stůj co stůj, aby mohl svatbu zrušit. Jenomže Caroline se cítí Hurstovi zavázána, neboť před rokem zachránil život jejímu bratrovi, a proto je odhodlána si ho vzít. A aby v něm probudila bezmeznou touhu, rozhodne se vyhledat pomoc londýnského donchuána Bradena, který však o Carolinin plán nemá zájem, dokud nezjistí, že Caroline zná něco, po čem Braden doslova prahne: jméno milence své nevěrné snoubenky. Jakmile však začne jejich vášnivá výuka, přeskočí jiskra a odstup mezi učitelem a žákyní zmizí. Společně se učí, jak vypadá opravdová láska a že srdci člověk prostě neporučí.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2009 , OldagOriginální název:
Educating Caroline, 2001
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Výuka lady Caroline. Přihlašte se a napište ho.
Krásný příběh. Moc jsem se na tuto knížku těšila a jsem jí nadšená. Moc krásný. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.
Kniha Výuka lady Caroline v seznamech
Anglie 19. století historické romance
2004 | Krajina plná stínů |
2012 | Mezi láskou a smrtí |
2001 | Princezniny deníky |
2004 | Andělé smrti |
2011 | Nenasytná |
Nepřestává mě udivovat lidská hloupost. Ti takzvaní šlechtici - jejichž předek si titul vybojoval (kdo ví, jestli čestně), vysloužil (kdo ví, jakými podrazy) nebo prachsprostě koupil, ohrnují nos nad někým, kdo je ve stejné situaci jako jejich prapradědeček, kterým se pyšní... Dává to smysl? Syn vnučky třetího syna třetího syna je považován za póvl, dokud "šťastnou" souhrou úmrtí v rodině nezdědí titul - pak má zničehonic modrou krev a je z něj žádaná partie... Logika veškerá žádná.
Chápu, že v tak nespravedlivé společnosti může být kombinace ctižádosti a skrytého pocitu méněcennosti výbušnou směsí. Přesto mi ta Bradenova rozervanost těsně před koncem, přijde trochu přehnaná, ať byl zamilován sebevíc.
Caroline byla v některých ohledech nekonvenční, ale v jiných naopak úplně sešněrovaná. A tahle kombinace na mě místy působila velmi nesympaticky až otravně.
Zápletka/ky zajímavé, řešení fajn, ale průběh toho všeho značně kulhá. Čekala jsem víc.