Vyvolený přehled
Benedict Jacka
Alex Verus série
Alex Verus je věštec, který vidí možné budoucnosti – jeho schopnosti ho už dostaly z mnoha svízelných situací. Jenže tentokrát to možná tak snadné nebude. Alex kdysi býval učedníkem temného mága a v jeho službách udělal spoustu věcí, na které není pyšný. Uprostřed zvěstí o návratu svého dávného mistra musí Alex čelit následkům svých přečinů v podobě mladého adepta, jemuž jde jen o pomstu. Alex sice změnil svůj život k lepšímu, obává se však toho, co si jeho přátelé – včetně učednice Luny – pomyslí o této temné minulosti. Jenže pokud mají riskovat život, potřebují vědět, za koho vlastně bojují…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vyvolený. Přihlašte se a napište ho.

Série má stoupající tendenci. Výborný díl, ve kterém je naplno ukázané, že přes všechnu snahu nemusí něco dopadnout dobře. Svět totiž není jen bílý a černý. Alex Verus se pohybuje spíše ve stínech - různých odstínech šedé. Tentokráte ho pronásleduje ve vzpomínkách, ve snech, i ve skutečnosti jeho temná minulost a sklouzává ke hraně. Řešení problémů s pronásledovateli ho vede do temnoty, ve které může přijít i o své přátele. Odhalená minulost - konečně víme podrobnosti ! Moje oblíbená postava je Arachné !!
.........
"Vědí, že magie existuje, jenže očekávají, že se bude chovat jako....no, tak, jak si představují, že by se chovat mohla. ....Když se o ni budete pokoušet, aniž byste věděli, co děláte, je mnohem pravděpodobnější, že vám život zkomplikuje, než že vám pomůže."

Výborný díl, dle mého zatím nejlepší ze série, příběh postav nestojí na místě a rozvíjí se, což mi v minulých dílech chybělo. Konečně se nám více poodhaluje samotný Verus a odkrývá se více z jeho temné minulosti. Tentokrát není jen ochráncem ostatních, ale musí bojovat i o své bezpečí a čelit vlastním démonům, což nemusí být vždy tak snadné, jak se může zdát.
Jsem velmi zvědavá, jak to bude s Anne a s událostmi na poslední straně knihy.
Chladné stopy, Útěk z pekla, a další knižní novinky (14. týden)
03.04.2022
Kniha Vyvolený v seznamech
v Mé knihovně | 84x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
magie, kouzla věštění mágové městská (urban) fantasy vyrovnání se s minulostí vyšetřováníAutorovy další knížky
2020 | ![]() |
2020 | ![]() |
2022 | ![]() |
2023 | ![]() |
2021 | ![]() |
Čtvrtý díl čtivé klučičí urban fantasy série s věštícím vyšetřovatelem v hlavní roli. Stačily vám ty předchozí tři díly, abyste chtěli sami být kamarádem hlavního hrdiny a máte ho rádi? Jestli ano, bude se vám i tento díl líbit. Je určený čtenářům, kteří chtějí o hlavním hrdinovi vědět více - o jeho minulosti, motivaci, o jeho pohnutkách. Děj byl tentokrát zdlouhavější, se spoustou filozofování a trochu méně akční, než jsme zvyklí. Kniha ale nabídla spoustu přemítání o tom, co je dobré a špatné a jestli a jak se může člověk změnit. A taky, že někdy nejde situaci ukončit tak, aby byli všichni spokojení... že neexistuje zázračné srdíčkové řešení s růžovými brýlemi. Jsem nadšená z toho, jak mi každý díl má pořád co nabídnout nového k přemýšlení! Krize v tomto díle ukázala sílu přátelství.