Výživa a fyzická degenerace přehled
Weston Price
Šokující a závažné svědectví o nepříznivých účincích moderně zpracovaných potravin na zdraví. Dr. Price cestoval po světě, aby odhalil tajemství zdravých lidí. „DR. WESTON. A PRICE byl jedním z nejvýraznějších badatelů 20. století v oblasti výživy...Toto výjimečné mistrovské dílo vědy o výživě patří do knihovničky každého, kdo to se studiem toho, jak používat potraviny na zlepšení svého zdraví, myslí vážně .”... celý text
Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2021 , Věra a Neil DudmanoviOriginální název:
Nutrition and Physical Degeneration, 1939
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Výživa a fyzická degenerace. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (2)
Pozoruhodná kniha z 1. poloviny 20. století obsahuje množství kazuistik z terénního šetření, které dokazují, že kvalita výživy má zásadní vliv na naše zdraví.
Díky překladatelům a vydavatelům české verze!
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Výživa a fyzická degenerace v seznamech
v Právě čtených | 2x |
v Přečtených | 5x |
v Knihotéce | 4x |
v Chystám se číst | 28x |
v Chci si koupit | 15x |
Český překlad světového bestselleru. Stomatolog Weston A. Price provedl v první polovině 20. století výzkum, který už nikdy nebude možné zopakovat; taky proto je tato kniha unikátní a pokud vím, jediná svého druhu. Dr. Price cestoval po celém světě s cílem studovat domorodce stále žijící mimo civilizaci - to jak žijí, jak přemýšlí, ale hlavně, jak se stravují. Právě jejich stravu bohatou na mikroživiny dával do korelace s jejich pozoruhodným zdravím a sílou, která se promítala navenek především zdravím chrupu a absentujícími zubními kazy, které se v tehdejší civilizaci a i dnes objevují jako projev celkové fyzické degenerace způsobené nevhodným stravováním. Zdraví těchto domorodých lidí dával do kontrastu se zdravím lidí žijících a především stravujících se v moderní civilizaci a poukazoval na přímo katastrofální důsledky moderní stravy plné cukru bez přítomnosti mikroživin, důsledky, které špatně se stravující člověk přenáší i na potomky. To vše s dobovými fotografiemi. Kniha je dnes aktuální stejně, jako byla před 100 lety kdy byla napsána a je vhodná pro každého, koho zajímá to, jak by se měl člověk přirozeně stravovat nejen aby přežil, ale hlavně prospíval; závěry jsou jednoduché a aplikovatelné pro každého. Kdybych si měl v poličce nechat jedinou knihu, zvolím si tuto, měl by si ji totiž přečíst úplně každý, neboť rozebírá téma ze všech nejdůležitější - zdraví.