Nekropole přehled
Dan Abnett
Warhammer 40 000 - Gauntovi duchové série
Na boji zmítané planetě Verghast se komisař Ibram Gaunt a jeho muži ocitnou lapeni uprostřed prastaré a krvavé občanské války, která záhy přeroste v něco nesrovnatelně vážnějšího. Když úlové město přičiněním zrádce přijde o svou nejmocnější obranu, vypluje veškerá rivalita a zkaženost na povrch a Duchové z Tanith se ocitnou na pokraji zkázy. Aby zachránil úl Vervun před temnými legiemi Chaosu, musí Gaunt najít nové spojence a zrekrutovat další Duchy.... celý text
Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: 2009 , PolarisOriginální název:
Necropolis, 2000
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nekropole. Přihlašte se a napište ho.
Za mě nejlepší díl. Úlové město je pod útokem a flotila bojující za Sabattiny světy vysílá několik regimentů na pomoc. Samozřejmě mezi nimi nechybí Duchové.
Po dlouhé době jsem měl opravdu strach o životy postav, což ovšem udávám jako bonus.
Několik nových postav, pěkná tísnivá atmosféra, hrdinští gardisté. Prostě vše co od 40K chcete.
Skutečný rozjezd a zároveň asi nejlepší knížka ze série + esence 40K - brutální chaos, nekonečná válka, drsní hrdinové a hlavně fanatický génius Gaunt. Akce baví,zoufalý boj s přesilou vrší nekonečné množství těl a kulisa hroutícího se prohnilého města na pozadí konfliktu je super. Po předchozích ne úplně špatných ,avšak nijak zvlášť osobitých a výrazných příbězích, jsem si tady Gaunta a jeho skupinku skutečně oblíbil.
Most sebevrahů, Jelení vršek a další knižní novinky (47. týden)
20.11.2022
Kniha Nekropole v seznamech
2011 | Horův vzestup |
2013 | Xenos |
2007 | Démonova kletba |
2006 | První a jediní |
2002 | Ulrikova kladiva |
Dechberoucí příběh odvahy, nasazení a sebeobětování. Já tady vidím předlohu pro oskarový snímek.