Strážce cti přehled
Nick Kyme
Warhammer - Trpaslíci série
< 3. díl
V pradávných časech Starého světa, dlouho před příchodem věku člověka, byli trpaslíci a elfové na vrcholu prosperity. Krátce poté, co spolu král Bagrik a princ Ithalred uzavřou obchodní dohodu, napadne elfí město horda seveřanů. Trpaslíci nejprve odmítnout nechat se zatáhnout do války, která není jejich, ale když je zabit syn krále Bagrika, v touze po pomstě spojí svoje síly s elfy. Dokážou však dvě zcela odlišné rasy zapomenout na rozpory mezi sebou na dost dlouho, aby společného nepřítele porazily?... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2016 , PolarisOriginální název:
Honourkeeper, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strážce cti. Přihlašte se a napište ho.
3tí a poslední díl o trpaslících, škoda. Prohloubil mi vědomí o trpasličích zvycích a tradicích po stránce kultury a konečně jsou zde zmíněny více i trpaslice, za to pro mě bonus a neberu to z dnešního pohledu genderu :D Jen trošku v příběhu kolísají ty počty .. nedělá mi problém uvěřit počtu vojska Ungoru při vstupu do války ale nějak se to množství ztrácí .. totéž platí pro ostatní
Kniha, ktorá možno stojí v úzadí sveta Warhammeru, avšak úplne neprávom! Dokonalosť a povinnosť pre všetkých, ktorí hltajú príbehy o podsaditých bradáčoch. Trpaslíci, elfovia a Norskania vytvárajú príbeh tak dynamický a vo svojej podstate aj zapletený, hoci človek už od začiatku tuší, čo sa vlastne stane. Napriek tomu v sebe kniha nesie nielen boje, smrť a krv typickú pre svet Warhammeru, ale dozvedáme sa čo-to aj o trpasličej kultúre. Slovníček na konci knihy je čerešničkou na torte. Odporúčam.
Kniha Strážce cti v seznamech
2010 | Křivopřísežník |
2016 | Strážce cti |
2023 | Příběhy kacířství |
2023 | Sabbatiny světy |
2024 | Sherlock Holmes a Nesmrtelný muž |
(SPOILER) Tahle kniha mě utvrdila v nenávisti k tý zkažený,arogantní elfí havěti... :D ne hele bylo to naprosto Boží. Autor dal nahlédnout trošku pod pokličku trpasličí kultury a krásně vystihuje ten rozdíl mezi Dawi a Elfi. Jak jsou jejich zvyky naprosto odlišné ať jde o architekturu,hudbu, zábavu, vnímání cti atd. A i přes svoji odlišnost se musí spojit proti Norskanům.. Celé to handrkování mě strašně bavilo a je fajn, že to popisuje jak z toho správného pohledu tak i elfího. Co velmi oceňuji je popis velkolepých bitev. Není to pouze řezničina, ale hezky jsou popsaný i různé taktiky boje a jak musí skloubit trpasličí a elfí přednosti dohromady aby uspěli.. Zaměřuje se na osudy víc postav, které jsou dostatečně probrány do hloubky aby s nimi čtenář soucítil a prožíval jejich příběh se zájmem.. PS. Všechno naznačovalo zradu elfů a následná válka odplaty byl majstrštyk kde jsem hltal každý slovo.