Z krve zrozená přehled

Z krve zrozená
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407753/bmid_z-krve-zrozena-t0P-407753.jpg 4 57 57

Warhammer - Upírka Ulrika série

1. díl >

Nedobrovolná upírka Ulrika Magdovna se snaží udržet svou žízeň po krvi na uzdě. Coven upírů jí pro její vlastní ochranu i dobro ostatních poskytne útočiště, kde se může v klidu a bezpečí přizpůsobit životu v temnotách. Ale než se naučí ovládat svoje nové podivné schopnosti, je její útočiště ohroženo. Ve městě Nulnu něco zabíjí příslušníky této prastaré rasy a hrozí, že jejich existenci odhalí lidem. Začíná hon na čarodějnice a lidé volají po zničení všech upírů. Jelikož se Ulrika a její mentorka, hraběnka Gabriella, už nemají kam skrýt, musí najít tajemného vraha dřív, než se samy stanou jeho obětí. Jak ale mohou doufat, že si poradí s někým tak mocným, že dokáže zabít upíra?... celý text

Horory Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , Polaris

Bloodborn, 2010

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Z krve zrozená. Přihlašte se a napište ho.

BigFous
07.08.2024 5 z 5

Tak začnu mým výblitkem za což se omlouvám.. Když jsem někdy v únoru dočetl všechny Zaklínače tak jsem nevěděl co číst.. Dostal jsem chuť na Gotreka (vlastnil jsem a kdysi přečetl od trolů po zombie) tak jsem ho začal číst znovu s tím, že si dokoupim zbytek co vyšel v češtině což se stalo, někdy u zabíječe lidí si říkám, že ještě seženu Ulriku a šedého věštce a možná Teclise a zbytek řešit nebudu, že možná časem a ejhle vždy byl k nedostání za normální peníze nějaký díl,tak si říkám, aspoň trpaslíky dokoupim a dál to hrotit nebudu no a než jsem se sehnal Ulriku a začal jí číst,tak jsem od března sehnal a přelouskal všechny Gotreky, tři knihy o trpoších, dvě o elfech , ságy o Kumanském, Otroky temnoty, Lovce čarodějnic,černá srdce, smrtící náklad,ulrikova kladiva. Povídky vlčí jezdci, rytíři cti no snad jsem na nic nezapomněl:D . Tak moc mě Warhammer chytil a nakonec chci všechny knihy a snad Polaris bude ve vydávání pokračovat i ve věku sigmara což je prej horší, ale kašlat na to...Ke Gotrekovi a postavám kolem něj jsem kritičtější než u ostatních, protože je mám nejraději a první díl o Ulrice mě úplně vtáhnul a nadchnul hlavně kvůli "nostalgii, ale i příběh kdy se vyrovnává se svým novým neživotem je velmi fajn , takže kritičtější hlas zůstal úplně vzadu a já si to celé užil..

Frizer
18.12.2022 4 z 5

Geniální atmosférická WH fantasy. Rozhodně jeden z nejlepších upírských příběhů které jsem četl. Rozervaná Ulrika potácející se mezi světem upírů a lidí je skvělá postava, upíří společnost skvěle popsaná a když už člověk zahlédne světýlko naděje v příběhu, je následně udusáno do země za šustotu hedvábných šatů lady Gabrielly. Konec ve vás zanechá naprosto hořkou pachuť, přesně tak, jak to mám rád.

Pan_Skala
31.05.2022 4 z 5

Na rozjezd série velmi dobré. Celkem jsem si to užíval a bylo to i velmi zajímavý pohled do světa Warhammeru z pohledu upírů. Hezky pomalu to gradovalo ke konci, kde se to rozjelo velmi rychle. Určitě se vrhnu i na další díly.

Kniha Z krve zrozená v seznamech