Slečna podporučík přehled

Slečna podporučík
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422629/bmid_wavesbury-slecna-podporucik-wVU-422629.jpg 4 17 17

Wavesbury série

Hrabě David Wavesbury, v té době podplukovník Wavesbury, chystá uprostřed znesvářené Indie doprovodit Roberta Clivea na výpravu proti zdrcující přesile. Po ztrátě důstojníka vezme zavděk jakoukoliv náhradou. Mladý podporučík John Ferrel totiž skrývá nejedno tajemství. Ani po návratu domů – již po boku milované Elizabeth – nemá Wavesbury čas těšit se z rodinného štěstí. Líbánky nedopadnou právě podle jejich představ, když se objeví dávný Elizabetin známý, který chce využít dceru rebela pro své politické cíle. Elizabeth čeká nelehká volba. Může být vůbec ochotna postavit se kvůli svému manželovi za vévodu z Cumberlandu, Řezníka Vysočiny? Ke všemu kolují zvěsti, že na Wavesburyho barbadoské plantáži straší. Hrabě Wavesbury je skeptický ke všemu nadpřirozenému, ale žádost jeho správce o zásah je natolik naléhavá, že si ji nemůže dovolit ignorovat. Když se začnou opakovat útoky na Elizabetin život, Wavesbury je nucen jednat. Nenese nakonec za většinu předchozích událostí odpovědnost jediný neznámý nepřítel? Kdosi v pozadí s vlastními cíli?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slečna podporučík. Přihlašte se a napište ho.

Maud22
09.11.2024 5 z 5

Jsem potěšena, že jsem objevila tuhle sérii. Líbí se mi ta pestrost prostředí. Pohybujeme se s lordem Davidem z Wavesbury po moři i po souši, navštívíme Evropu, ale také Karibik, Indii a Severní Ameriku. David, Elizabeth a taky John Ferrel prožívají dobrodružství, v nichž jim jde o život, kolem nich se pohybují tajemní a zákeřní protivníci, chvíli to vypadá i na nadpřirozené síly a nepřátelé se objevují tam, kde byste to nečekali. Lord David zosobňuje muže, který je čestný, inteligentní, má smysl pro humor, má dobré srdce a je vždy na straně dobra. Mladičká Elizabeth se dokáže prosadit po jeho boku a jako správná ženská to s tím svým chlapem umí, takže jí dovoluje následovat ho na jeho cestách (a rád). Příběhy jsou lehce romantické, ale žádná slaďárna nehrozí. Fajn čtení!

Áža707
25.10.2024 4 z 5

Po delší pauze jsem se dostala k druhému dílu série Wavesbury a mohla jsem se vrátit ke starým známým hrdinům a prožívat nová dobrodružství. Ještě jednou bych ráda poděkovala autorovi, že mi poskytl tři díly k recenzi.

Kniha se opět skládá ze čtyř různých příběhů, které jsou zasazeny do různých období. Oceňuji chronologii na konci knihy, která krásně zařadila příběhy z prvního a druhého dílu. Dále stejně jako v prvním díle mě velice oslovily historické poznámky a dodatky, které autor přidal, a tudíž si čtenář krásně domyslí danou situaci. Poslední velké plus jsou mapy, které v knize najdete.

Všechny příběhy se mi četly dobře a děj příjemně utíkal. Kdybych ovšem musela vybrat nejlepší, tak by to byla část „Slečna podporučík“, kde se plukovník potkal s Jane, která se následně stala nedílnou součástí jeho pluku, a pak poslední část „Vzkříšení“.

Autor má velmi špatnou vlastnost zasít v člověku naději a o pár stránek danou postavu usmrtit, nebo ještě hůř znovu zabít.Upřímně si nejsem jistá, zda mu ten konec odpustím, protože takhle to být prostě nemělo.

Pokud hledáte zajímavé, napínavé, historické čtení, kde kromě skvělého humoru naleznete i nestandardního hrdinu s množstvím zajímavých vedlejších postav, tak tohle je kniha přímo pro vás.

Jelikož další díl má v názvu Vánoce, tak bych ho určitě ráda stihla co nejdříve.

4/5

Jiruka Kareru
14.07.2023 5 z 5

Kniha je zajímavá, úžasné a poutavé příběhy. Těším se na další díl.
Jediným rušivým elementem pro mě bylo to, že děj knihy je zasažen mezi příběhy z prvního dílu. Občas jsem měl problémy pamatovat si, co v prvním díle někde bylo.

Knižní novinky (45. týden)

03.11.2019

Kniha Slečna podporučík v seznamech