Zmizení majora Woodwarda přehled
David Návara
Major Woodward zmizel kdesi na Barbadosu. Stal se obětí místního kultu voodoo, lidské hrabivosti, nebo snad vyslanců cizího státu, kteří zjistili pravdu o jeho původu? Majorovým nalezením je na rozkaz ministerského předsedy pověřen David Wavesbury. Hrabě se tentokrát může opřít o pomoc nejen Elizabeth, ale také celé rodiny. Propuká americká revoluce, ze starých přátel jsou noví nepřátelé. Mladičká Margaret Wavesbury se nechala zlákat myšlenkami svobody a rovnosti, ale hlavně neodbytným nápadníkem. Když je zatčena, jejímu otci a rodině nezbývá než se vydat na cestu. Ta nekončí Margaretiným osvobozením. Musí podniknout nebezpečný výlet válečnou krajinou, kde jim průvodce má dělat jeden z nejnenáviděnějších mužů své doby. Dostat se do zajetí je během války snadné, uniknout z něho bývá obtížnější. A to i když je zajatcem generál. Zvláště když je pod bedlivým dohledem samotného George Washingtona a mladého velitele jeho tajné služby, který se až příliš zajímá o Wavesburyho dceru. Aby se Wavesbury vypořádal s nepřítelem ohrožujícím jeho rodinu, znovu se vydává do Kanady, na místa, která zná z jiné války. Musí jednat s nebezpečnými obchodníky s indiány i domorodci. Netuší, že je tu někdo jiný, kdo hodlá využít jeho blízké pro zisk . Naštěstí se Wavesbury může spolehnout na pomoc slavného zálesáka. Nebo také on plánuje zradu?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmizení majora Woodwarda. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Skvělé. Krásně chronologicky sestavené příběhy s našimi starými oblíbenými hrdiny a se zbrusu novým padouchem, který si nedá pokoj, dokud se mu nedostane náležité odplaty.
Jen škoda seržanta McAutieho. A kamarádů indiánů.
Jedním slovem Výborné. Plně srovnatelné s překladovou literaturou. Pokud budou následovat další pokračování, budu se moc těšit. Skvělá série, která je každým dílem lepší a lepší. Klobouk dolů.
Děvčata z Firefly Lane, Chvění kouře a zlata a další knižní novinky (24. týden)
12.06.2022
Kniha Zmizení majora Woodwarda v seznamech
18. století špionáž dobrodružství Washington Karibik kolonie historické romance dobrodružné romány válka za nezávislost
2019 | Plukovník a rebelova dcera |
2019 | Slečna podporučík |
2020 | Indiánské Vánoce |
2021 | Smrt mezi kapkami deště |
2022 | Zmizení majora Woodwarda |
V dalším díle se opět vydáme letem světem za romantickým dobrodružstvím. Na tento díl jsem se těšila, protože začíná na Barbadosu a já mám k této karibské zemi téměř sentimentální vztah. Ani první lokalita, ani zápletka mě nezklamala. Wavesbury se společně s Elizabeth neohroženě vydává za svými cíli, v další části knihy se hrdinové už posunují v čase a v místě a dokonce se objevují nové postavy, Wavesburyho děti. Přečetla jsem jedním dechem a hned jsem sáhla po další.