Templářský kříž přehled

Templářský kříž
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393985/bmid_templarsky-kriz-9Ek-393985.jpg 4 21 21

William Marshal série

< 6. díl

William Marshal, králův rytíř, je na konci svého dlouhého a slavného života. Jeho posledním přáním je, aby mu jeho věrný služebník přinesl hedvábí, které si před třiceti lety přivezl ze Svaté země. Je načase, aby naplnil svou přísahu Řádu templářů a odešel jako jejich věrný řeholník. Vzpomínky ho vrací zpět do minulosti, kdy vykonal pouť do Jeruzaléma — nejsvatějšího města ze všech. Společně se svým bratrem Ancelem se vydali na nebezpečnou cestu. Zapleteni do politických machinací a intrik místních vládců, obklopeni krutými nepříteli, snaží se uhájit čest a slávu svého krále v jedné nejkrvavějších etap lidské historie. Za návrat do Anglie budou muset však zaplatit vysokou cenu.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Templar Silks , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Templářský kříž. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Dadulina
30.06.2019 2 z 5

Nuda...černobílý svět a značná idealizace..

orinka3
06.05.2019 4 z 5

Životní příběh statečného rytíře Viléma Marshala. Na jeho začátku jsme svědky rabování Rocamadouru, kde nejstarší králův syn Jindřich doufá získat poklad, který by mu pomohl v jeho svízelné finanční situaci. Svatokrádež mu ale štěstí nepřináší. Sužují ho bolesti a úplavice, které podléhá. Zděšení druhové pociťují velký strach z Božího hněvu a snaží se splnit slib, který umírajícímu Mladému králi dali. Vydávají se k Božímu hrobu do Jeruzaléma, po celé pouti navštěvují kostely a všude se modlí za spásu duše mladého následníka trůnu Jindřicha, aby ho zprostili smrtelného hříchu a vyrvali ho ze spárů samotného pekla. Umíral totiž v hrůze z odplaty za svůj hanebný skutek a svatokrádež, které už nestačil odčinit. Cesta do Jeruzaléma s jeho pláštěm, který si přál nechat na důkaz pokání rozprostřít v Božím hrobě, není samozřejmě jednoduchá. Ani ve svatém městě křesťanská družina, kterou doprovázejí templáři, nežije v pohodě a lelkování, nebezpečí číhá za každým rohem a na královském dvoře to vře jako na bojišti. Hlavní hrdina knihy Vilém si z nerozumu a z velké lásky dost zkomplikuje život. Ale nakonec vyvázne ze všech nebezpečí a vrací se ke králi Jindřichovi. Kniha se odehrává především v dobách Vilémova mládí a nejlepších mužných letech, ale je prokládána i kapitolami, kdy se Vilémům život uzavírá a on se ve vzpomínkách vrací. Ty kapitolky mě tak trochu rušily, ale uznávám, že jsou opodstatněné. Hlavně to klidné, smířené umírání uprostřed milující rodiny. Kdo to dnes takhle má???


katka134
30.04.2019 2 z 5

Knížka byla smutná. Hrdina vzpomíná na smrtelném loži na svoji cestu do Jeruzaléma. Děj byl zdlouhavý, jeho milenka nesympatická, takže na mě kniha nezanechala žádný velký dojem a bude brzy zapomenutá.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (49. týden)

03.12.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Templářský kříž v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených30x
ve Čtenářské výzvě5x
v Knihotéce67x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech2x