Otázka viny přehled
Jørn Lier Horst
William Wisting série
Odsouzený vrah. Anonymní dopisy. Nebezpečná hra, ve které jde o všechno. William Wisting si od zločinu neodpočine ani během dovolené. Když mu přijde anonym odkazující na dávno vyřešenou vraždu sedmnáctileté dívky, rozhodne se případ přezkoumat. Zdá se, že něco nesedí… a další dopisy to potvrdí. Vrchního komisaře se zmocňuje nepříjemný pocit, že s ním tajemný pisatel manipuluje jako s loutkou. Podaří se mu odhalit jeho identitu a motiv? A co když vše souvisí i se současným zmizením další mladé ženy? Pravda je zahalená v mlze iluzí – Wisting ji však hodlá najít za každou cenu.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2023 , Kniha ZlínOriginální název:
Sak 1569, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Otázka viny. Přihlašte se a napište ho.
Líbí se mi pozitivní osobnost detektiva. Hurá, není to surové a hurá je to napínavé. Dobrý příběh. Tento autor mě ještě nezklamal.
Pravá klasická detektivka, kde hlavním úkolem Wistinga, jenž je na dovolené, není hledání vraha současné vraždy, ale přijít na to, kdo ho úkoluje a předhazuje mu návnady. Autor mistrně posupně krůček po krůčku poodkrývá, naznačuje, vysvětluje a na závěr vše vysvětlí. V příběhu není nic navíc a vyvolává dojem, že se to mohlo reálně stát!
Zrádci krve, Věž a další knižní novinky (22. týden)
28.05.2023
Knižní novinky (22. týden)
30.05.2021
Kniha Otázka viny v seznamech
anonymní dopisyAutorovy další knížky
2018 | Poustevník |
2016 | Honicí psi |
2018 | Zaslepení |
2014 | Na zimu zavřeno |
2019 | Na dně |
(SPOILER) Musím se vám upřímně přiznat, ale pro komisaře Wistinga, jeho dceru Linu a vnučku Amálku mám za tu dobu, co knihy z této série čtu, opravdovou slabost ;-). Všichni jsou tak lidsky sympatičtí, že snad ani nemůžu jinak...
Tentokrát je Wisting na dovolené, když obdrží anonymní dopis, který ho odkazuje na starý a dávno vyřešený případ znásilněné a zavražděné dívky. Ten byl ovšem tehdy uzavřen a pachatel dopaden a odsouzen. Jenomže, co když je všechno jinak, a jak se tedy to celé odehrálo ve skutečnosti? To už bude muset Wisting spolu se svými kolegy vypátrat. A to nejen, aby byl očištěn neprávem odsouzený člověk, ale také z toho důvodu, že v současnosti zmizela další mladá žena - a jak se zdá, právě tento čin souvisí s tímto dávným případem. Wisting se v rámci své detektivní práce dokonce vydá i do Ameriky, aby mu neunikla ani jedna stopa. No ale že bude ve finále úspěšný, snad ani už dodávat nemusím ;-).
Kniha je vynikající, mne bavila od první stránky až do té úplně poslední, plný počet si zaslouží právem ;-) a já se budu časem těšit na další.