XOXO přehled

XOXO
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539656/bmid_xoxo.jpg 4 217 217

Cellistka Jenny se chce dostat na prestižní konzervatoř – a to je její jediný sen. Pak v karaoke baru v L.A. pozná záhadného kluka jménem Če-u a prožije s ním večer plný dobrodružství – než Če-u beze stopy zmizí. O tři měsíce později Jenny s matkou odjíždí do Jižní Korey, aby se postaraly o nemocnou babičku. Jaké je její překvapení, když zjistí, že Če-u je její nový spolužák – a navíc člen jedné z největších k-popových skupin na světě. A má velmi přísný zákaz randění. Co se vyplatí riskovat pro lásku?... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

XOXO, 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize XOXO. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (40)

elii.reads
předevčírem 3 z 5

Oddechová romanťárna z prostředí korejské střední školy a K-popu. Je to velmi milé čtení o první lásce, přátelství a rodiných vztazích. Také je v knize promítnutý tlak ze strany korejských rodičů na své děti na to, aby byly nejlepší za jakoukoliv cenu.

Už od začátku knihy mi bylo jasné, že už opravdu nejsem cílovka tohoto příběhu. Hezky mě to ale vrátilo do dob, kdy mi bylo cca 13, objevila jsem Wattpad a tam fanfikce o One direction. A ty mi tato kniha i připomínala.

Pokud hledáte příjemnou oddechovku, u které si s největší pravděpodobností nevytvoříte silný vztah a postavami, dejte této knize šanci. Jen je dobré počítat s tím, že je psána pro teen čtenáře a myšlenkové pochody hlavní hrdinky a chování ostatních postav, i jí samotné, tomu odpovídají.

katushah
16.10.2024 3 z 5

Já mám ráda K pop a Korejskou kulturu, proto jsem si tuto knížku přečetla. Ale bohužel příběh je tak moc otřepaný a naivní. Klasická ohraná linka aka bohatý úspěšný muž a nejistá obyčejná žena. Jako vážně? Zase? To jsem čekala víc. Aspoň trochu pěkné je to prostředí v Soulu. Jinak bych to asi ani nedočetla.


cotaholkacte
11.10.2024 2 z 5

XOXO jsem četla pouze, abych splnila knižní výzvu a přečetla knihu začínající na písmeno X. Knížku teď předám dál své neteři, které je 13 a miluje k-pop a myslím, že přesně této věkové skupině je kniha určená.

Je to opravdu jednoduché čtení. Větná skladba mi přišla taky jako pro začínající čtenáře, které nechceme přehltit množství slov ve větě a souvětími, nenajdeme tu ani žádné rozsáhlé popisy situací ani okolí.

Nikdy bych si knížku sama pro sebe nevybrala a podle taky podle toho vypadají moje pocity z ní. Přišlo mi to vlastně hrozně o ničem. Doufala jsem alespoň v nějaké popisy Soulu, jídla a kultury, ale ani toho se v knize nedočkáme. Zápletka se objeví asi třicet stran před koncem knihy a je tedy hned rozuzlená, a opravdu se nekoná žádné velké drama, které by mi rvalo srdce a byla bych za hlavní postavy nešťastná.

Hlavní postavy jsou také takové nemastné neslané, absolutně ničím mi nepřirostly k srdci a Če-u mi byl vlastně něčím nekonkrétním vlastně nesympatický. Jejich vztah pro mě postrádal jakoukoliv jiskru.

Hodnocení 2*/5* Vůbec mi nevadí sladké romantické YA knížky, ale tohle bylo prostě takové „meh“. Obálka je ale moc pěkná

IG: @cotaholkacte

všechny komentáře

Související novinky (1)

Kaligrafie zlomu, Vražedná mysl a další knižní novinky (23. týden)

05.06.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha XOXO v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených250x
ve Čtenářské výzvě42x
v Doporučených18x
v Knihotéce157x
v Chystám se číst104x
v Chci si koupit37x
v dalších seznamech5x