Yorkshirské povídky přehled

Yorkshirské povídky
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/2685/yorkshirske-povidky-2685.jpg 5 103 103

Třetí výběr z nezapomenutelných povídek (Moje nejmilejší psí historky a Moje nejmilejší kočičí historky) slavného spisovatele-zvěrolékaře, obsahuje jeho nejoblíbenější vyprávění o kravách, psech, nádherných koních, kozách i opuštěných beráncích. Vypráví zde o dobách, kdy jej řinčící telefon uprostřed nehostinných nocí povolával k nemocným zvířatům. V takových okamžicích se však odhalují i pravé charaktery venkovských lidí, které Herriot dokáže mistrně přiblížit čtenáři. Text je opět doplněn brilantními ilustracemi Lesley Holmesové, které dokonale vystihují yorkshirskou krajinu a pomáhají čtenáři ještě hlouběji proniknout do atmosféry příběhů. ... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Baronet

James Herriot’s Yorkshire stories, 1993

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Yorkshirské povídky. Přihlašte se a napište ho.

katerina3502
16.02.2024 5 z 5

Další dávka laskavého humoru, dobrosrdečnosti a lásky k lidem i zvířatům.

medlovice
14.08.2023 5 z 5

Milé a humorné čtení i když se Herriot často dostává do situací , kdy do smíchu není. Vždy se to vyřeší dobře a ochotný veterinář má snad chvilku klidu. Tyto knížky se čtou s úsměvem v každé roční době at je horko nebo mráz a pohladí po duši.

Lepík
02.04.2023

Po letech jsem si opět přečetla něco od Jamese Herriota. A musím říct, že kniha je plná milých, relativně krátkých příběhů, které dokáží pohladit po duši. Z jeho popisu venkova a práce veterináře je patrné, jak moc obojí miloval a tuto lásku dokázal prostřednictvím svých příběhů přenést i na mě. Několikrát jsem si přála s ním stát uprostřed krásné anglické krajiny a pozorovat zeleně vlnící se kopce.

Kniha Yorkshirské povídky v seznamech