Z deníku pampelišky přehled
Stanislav Rudolf
Tři povídky pro dospívající mládež nás zavádí do studentského prostředí.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Z deníku pampelišky. Přihlašte se a napište ho.
Knizky od Stanislava Rudolfa mam rada, po tehle jsem sahla kvuli Vyzve. Zaskocilo me, ze jsou v ni tri povidky. Vsechny se mi libily, kazda byla jina. Ne v kazde se hlavni postava zachovala spravne, ale tim spis je to ze zivota..
K této knize jsem se letos vrátila kvůli Čtenářské výzvě, protože pan Rudolf minulý rok zemřel. Četla jsem ji jako dítě, a přijde mi vhodná i pro dnešní mládež. Popis pana učitele a zároveň spisovatele mi přijde docela trefny a zároveň citlivý. Byla to má oblíbená kniha, a překvapilo mě, jak si na příběhy vzpomínám i po 30letech. Předchozí stručný popis jsem proto rozšířila a snad bude přijat. Nejvíc mě oslovil poslední příběh, i když i předchozí jsou trefné. A proč? Protože náhodou jsem na tom kdysi byla jako slečna, i když na gymnázium jsem nechodila. A školní realitu jsem nedávno poznala i z pozice pedagogického pracovníka. Proto prosím dejte knihu číst svým osmakum, devatakum,ať vlastním dětem nebo žákům.
Kniha Z deníku pampelišky v seznamech
studenti dětská mozková obrna, DMO pro dospívající mládež (young adult) lidé se zdravotním postižením dívčí romány
1973 | Kopretiny pro zámeckou paní |
1977 | Nebreč, Lucie |
1989 | Pusinky |
1984 | Milionová holka |
1980 | Něžně háčkovaný čas |
" Z pravěku"
Povídky popisující školní prostředí aneb příběhy ze života. Každá divka zažívá jinou situaci , ale se stejným podtextem.