Válka dvou královen přehled
Jennifer L. Armentrout
Z krve a popela / Z krvi a popola série
Casteel Da´Neer dobře ví, že není větší intrikánky než Krvavé královny, ale ani on nedokázal předvídat hrůznost toho, co provedla. Poppy se nezastaví před ničím, aby osvobodila svého krále a zničila vše, co Krvavá královna představuje. Spolu s Casteelem musí kvůli ochraně svých milovaných přijmout nové i staré tradice a pomoct každému, kdo to potřebuje. Válka je ale jen začátek, dávné síly totiž odhalily nevýslovné děsy. Proto bude muset Poppy naplnit svůj osud – a stát se tím, čeho se nejvíc bojí.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2023 , Fragment (ČR)Originální název:
The War of Two Queens, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Válka dvou královen. Přihlašte se a napište ho.
Osobně mi nepřijde rozlišení bohů, božstev atd. nijak komplikované. Kniha je trochu slabší než předchozí, ale stejně se dobře čte. Baví mě, že je Poppy mocnější a mocnější a Cas ji podporuje :) Mám ten příběh prostě ráda a musím vědět, jak to celé dopadne.
Čtvrtý díl série Z krve a popela pokračuje v odhalování spletitých lží a dávné historie Atlantie i Solis. Nicméně hierarchie božstev a vyšších bytostí začíná být čím dál tím více nepřehledná. Zdá se, že s každou další knihou se objeví někdo, kdo převyšuje dosavadní božstvo nebo boha o několik úrovní, což může působit poněkud chaoticky.
Poppy postupně objevuje své schopnosti a hlouběji poznává sama sebe, i když si zároveň uvědomuje vlastní nejistoty. Tento díl rovněž přináší větší důraz na vztah mezi Kieranem a Casteelem, jehož dynamika se dále rozvíjí.
Příběh je jednoznačně koncipován jako příprava na pokračování – válka teprve začíná. Naštěstí však čtenáře tentokrát nečeká drastický cliffhanger, což hodnotím jako příjemnou změnu.
Celkově čtvrtý díl nabízí poutavé rozšíření příběhu, i když místy působí až příliš komplikovaně. Knihu mohu jen doporučit.
Žebříček 10 nejprodávanějších knih pro děti a mládež za rok 2023
24.01.2024
Černá smečka, Budu ti nablízku a další knižní novinky (48. týden)
26.11.2023
Válka dvou královen, Tvoje vina a další knižní novinky (19. týden)
07.05.2023
„„Lenže ja chcem, aby druhá šanca bola možná.““
Kniha Válka dvou královen v seznamech
2021 | Z krve a popela |
2014 | Počkám na tebe |
2014 | Buď se mnou |
2015 | Zůstaň se mnou |
2014 | Jako led |
Máme tu 4.díl...no četl se dobře. Bylo velmi uklidňující, když byli Poppy a Cas na chvíli od sebe. Jejich věčné erotické scény mě už kapoku nudily. Takže to byla příjemná změna. Samozřejmě mě vůbec nepřekvapila ke konci knihy trojka s Kieranem, kterou budeme tedy nazývat spojením :-) Jinak se mi knížka, ale líbila. I když jsem malinko zmatená z toho, kdo je kdo. Kdo je bůh, kdo božstvo, kdo je čí rodič a potomek. Kdo je prvotní, kdo druhotný bůh atd. Dost mě bavilo shrnutí historie, co bylo když zemi vládly bohové, to mě moc bavilo. Těším se na další díl a doporučuji, zapojit do čtení této série i sérii Žár těla a ohně, dost věcí vám to vyjasní :-)