Z pera knihomolů: 11 povídek od českých a slovenských knižních blogerů přehled

Z pera knihomolů: 11 povídek od českých a slovenských knižních blogerů
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513867/bmid_z-pera-knihomolu-11-povidek-od-cesk-ErL-513867.png 4 105 105

Čeští a slovenští knižní blogeři v roli spisovatelů Jsou to knihomolové, kteří nejen čtou, ale také svoji lásku ke knihám sdílí s ostatními prostřednictvím blogů a sociálních sítí. Znáte je jako čtenáře, kteří literaturu hodnotí, ale tentokrát máte příležitost poznat je v novém světle – jako autory. 11 povídek o lásce, dospívání, hledání svého místa ve světě a přijetí sama sebe je doplněno jedinečnými barevnými ilustracemi od tvůrců aktivních v české a slovenské online knižní komunitě.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Z pera knihomolů: 11 povídek od českých a slovenských knižních blogerů. Přihlašte se a napište ho.

Elion
08.09.2024 5 z 5

Tahle kniha byla takový můj kostlivec ve skříni. Chtěla jsem si ji přečíst už od chvíle, kdy vyšla a pořád se k ní ne a ne dostat. Takže když jsem se konečně rozečetla rozhodla jsem se ji zařadit mezi knihy, které teď chci číst a nakonec jsem za to moc ráda.
11 povídek od českých a slovenských bookstagramů mě moc mile překvapilo. Každá povídka má svou vlastní osobnost a vypráví nám jedinečný příběh. Všechny povídky jsou velmi dobře napsané a každý si tam najde tu svou, která jím rezonuje.
Texty jsou přesně tak krátké, aby jedna povídka vystačila na cestu vlakem/ metrem/ tramvají do práce/ školy, takže je to ideální společník na cesty.
Jsem ráda, že se všichni tito autoři rozhodli s námi podělit o své povídky. Rozhodně to za to stojí a doufám, že by se mohlo někdy v budoucnu něco podobného opakovat.

Vjeerus
10.08.2024 4 z 5

Hodnotit povídkovou sbírku je obecně náročné, protože málo kdy je šance, že se budou jednomu člověku líbit všechny. Obecně ale mohu říct, že kvalita zvolených příběhů je ve svých kategoriích opravdu vysoká.
ZPK vyniká, mimo jiné, obzvlášť vymazleným provedením, kdy dostali prostor nejen čeští autoři, ale i ilustrátoři. Každá povídka má své specifické podtržení atmosféry úvodní ilustrací, malými obrázky v průběhu textu nebo barevnými okraji.
Ze všech povídek mi opravdu nesedla jen jedna, ke které bych asi potřebovala víc textu a míň skoků v čase a prostoru. Nejvíc se mi líbil hned úvodní příběh Devět věcí, kdy se autorce povedlo krásně vystavit atmosféru poroschodových pocitů. Hodně mě oslovila i hororová povidka Uvidíme se v pekle. Číst o zvláštních situacích ve starém zámku ve 2 ráno mi způsobilo pěkné mrazení.
Celkově bych ZPK popsala jako hromada emočně silných situací, kdy sledujeme postupný výstup ode dna na hladinu. Nebo aspon s vyhlídkou blízké hladiny.

knizninadsenec
07.08.2024 4 z 5

Celkově krásné čtení. Povídky byly zajímavé, smutné, veselé... a rozhodně plné emocí. Všechny se četly dobře.

Nejvíce se mi líbila = Květ ze všech nejkrásnější - Lea Stehelová a Něco mnohem lepšího - Eliška Hronová. Ostatní byly také hezké, ale ty dvě se mi líbily nejvíce. Některé byly i smutné, slza ukápla. U mnoha z nich jsem si říkala, že by si zasloužily pokračování. Jedna byla taková zvláštní. Sice se dobře četla a byla krásná, ale asi jsem nepochopila moc o co přesně šlo.

Ilustrace jsou boží, ať už obrázky u jednotlivých povídek při představení nebo okraje stránek. Moc hezké :).

Občas není špatný přijmout pomocnou ruku, víš?

Ale když chceš být v něčem opravdu dobrej, musíš toho hodně obětovat.

Lidi ti nemůžou dát šanci, pokud ji ty nedáš jim.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Z pera knihomolů: 11 povídek od českých a slovenských knižních blogerů v seznamech