Za pět minut zvoní přehled
* antologie
Sbírka young adult příběhů ze školních lavic. Několik známých českých autorů a autorek, jakými jsou například Kateřina Šardická, Michaela Merglová, Eva a Klára Pospíšilovy nebo Aleš Novotný, vám připomene radosti i strasti povinné školní docházky. S hrdiny jejich povídek odhalíte tajemnou šifru načmáranou na staré školní lavici, seberete odvahu a vzepřete se školním pravidlům, navážete jedinečná přátelství a prožijete stejně nezapomenutelnou lásku. Vedle zavedených autorů a autorek nejen literatury pro mládež, najdete v knize i povídky vítězů literární soutěže. Ať už vás škola baví, nebo ji ze srdce nesnášíte, v těchto příbězích se nepochybně najdete... Doporučený věk 13+... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Za pět minut zvoní. Přihlašte se a napište ho.
Slaby kus - tak z tehle povidky doslova mrazi. Uplnou husi kuzi jsem mela pri jejim cteni. A vzhledem k tomu, ze jsem ji puvodne cetla pred spanim, tak jsem byla nicena prehodnotit plany a zustat vzhuru o neco dele, protoze jsem se fakt bala.
Cas na pravdu - to bylo tak hezke, az me zamrzelo, ze tam nebylo o par radku vic. Jasne, vim, ze se jedna o povidku. Ale tak tri, ctyri vety navic...to by je prece nezabilo, ne? :)
Samozrejme byl ctvrtek - tohle asi nebude moc objektivni, protoze autorky uplne zboznuju. Kazdopadne tahle povidka byla tak jejich. Tak mila, nezna, trosku smutna, pak radostna. V cloveku se hromadily emoce a uzival si kazde slovo.
Tajemstvi - no paaaani. Vubec netusim, jestli bych neco takoveho rekla nebo to drzela jako tajemstvi prede vsema. Fakt nevim...
Podzim zivota - to bylo smutny. A pro me dost stresujici povidka. Neudelala mi zrovna nejlip. Hodne depresivni a pochmurne tema, byt to patri k zivotu.
Pod lavici - taky jsem ve skole byla za takoveho silence, co si cte. Co si porad cte. Kamaradku jsem mela jen jednu a i ta nerozumela me lasce ke kniham, takze vim dost dobre o co kraci.
Strucny prurez jednou laskou - jezisi, tak te mi bylo tak lito. Bobek mala. Byt na jejim miste, tak jsem ruda az za usima.
Vzkaz na lavici - tak tahle me bohuzel neoslovila vubec. Asi nemam toho spravneho ducha, ktery touzi po patrani :)
Slecna dokonala - tak i tady se to nejak minulo memu zajmu. Ne, ze by povidka byla nejak spatna. Jen to nebyl muj salek.
Udalost - no fuj...prasak jedne odpornej
Tim - neee....to bylo fakt zvlastni. V tomhle nemam rada povidky. Jsou desne kratke a pribeh utnou presne v tom okamziku, kdy je ctenar nasponovany jak ksandy :)
Smim prosit? - tak tohle bylo skvele strelene. Ciselo to absurditou, kterou mnohdy zazivaji homosexualni pary, pratelstvim, spojenectvim, laskou, odvahou a rebeliji. Super.
Hodně povedená sbírka povídek.. i když nejsem cílová skupina, knihu jsem si koupila do své knihovny, jelikož tyto série povídek mají opravdu moc krásná vydání.. Nemůžu říct, že bych se u nějaké povídky nudila, každá má zase něco do sebe, ať už je to humor, smutek, či nostalgie, zavzpomínala jsem si na svá studijní léta, a ne vždy vše bylo veselé.. ale to asi zažil snad každý.. jen tak dál, ráda budu tyto povídky podporovat dál..
Povídková sbírka young adult příběhů ze školních lavic
31.01.2024
Dvakrát do stejné řeky, Nové šance a další knižní novinky (4. týden)
21.01.2024
Kniha Za pět minut zvoní v seznamech
Část díla
2008 | Tichá hrůza |
2020 | Nejkrásnější dárek |
2016 | Lesní lišky a další znepokojivé příběhy |
2015 | Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení |
Dokonalá povídková kniha. Každá povídka je o svým způsobem jiném tématu týkající se školy a já se ve spoustě z nich našla. Dokonalost.