Zabíječ trolů přehled

Zabíječ trolů
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536749/bmid_zabijec-trolu.jpg 4 412 412

Felix Jaeger, zavržený syn bohatého šlechtice, se zapřísahal, že zaznamená všechny hrdinské činy trpasličího bojovníka Gotreka. Teď mu nezbývá než spolu s ním putovat od jednoho dobrodružství k druhému - a ve světě, kde vládnou síly Chaosu, o ně není nikdy nouze. První kniha dobrodružství legendárních hrdinů Gotreka a Felixe ze světa Warhammeru.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris

Trollslayer, 1999

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zabíječ trolů. Přihlašte se a napište ho.

Mušketyrpepa
15.03.2025 3.5 z 5

Toto už bylo lepší

BigFous
25.03.2024 4 z 5

Když někdo bude chtít začít číst knihy ze světa Warhammeru,tak tohle je jasná volba na úvod. Nejikoničťější postavy z tohoto brutálního světa...Kniha je sice souhrn povídek což osobně moc nemusím, ale krásně na sebe navazují a dohromady dělají jeden celek... Nejlepší je jednoznačně Krev a Temnota a Temnota pod světem

Marquis
09.09.2023 4 z 5

Skvelý úvod do univerza Warhammer. Dozvedáme sa ako prišiel Gotrek o oko a Felix k svojmu meču, čo zviedlo ich cesty dohromady, spoznávame prvé Temné božstvá a taktiež Felixovu femme fatale.

Už prvá poviedka, Geheimnisnacht, je správne desivá a čitateľ si rýchlo zamiluje Gotrekovu šialenú odvahu a brutalitu, ktorej v kontraste sekunduje Felixova váhavosť zviazaná s osudovou prísahou. V počiatkoch mi popravde dosť liezol na nervy.

Vlčí jazdci sú, naproti hack and slash prvotine s presahom, už klasickou žoldnierskou výpravou, v ktorej nechýba hrozivá kliatba jedného rodu a už spomínaná Kirsten, Felixova zásadná jazva na srdci. Orkovia na vlkoch sú skvelí, nehovoriac o ich šamanovi a samozrejme dôležitom Gotrekovom trademarku.

Temnota v podzemí pokračuje v nájomných výpravách, doplňuje buddy dvojku ústredných hrdinov o zaujímavé postavy rytiera Aldreda a mága Zauberlicha a predovšetkým získava ďalší neskôr ikonický prvok, tentokrát Felixov meč. Jedná sa tiež o prvú výpravu do jedného z mnoha zničených trpaslíčich miest. Poviedka, ktorá bavila od začiatku do konca.

V Znamení Slaanesha sa konečne naplno prejavuje výborný suchý humor, ktorý v ďalších častiach série eskaluje a ostáva významným perkom na Gotrekovej nepostrádateľnej sekere. Pritom nechýba podprahová mystika a desivosť korunovaná trolobijcovou dočasnou stratou pamäte. Naviac, dvojici to v meste náramne pristane.

Krv a temnota sú skutočne výstižným pomenovaním hororovej poviedky, v ktorej sa sily Chaosu predstavujú v svojej plnej zvrátenej kráse. Tentokrát desivá veliteľka armád zla Justine a jej tragický príbeh zatienili oboch hrdinov a čitateľ si praje, aby sa jej dostalo vlastnej plnohodnotnej časti. Za mňa vrchol zbierky.

Pán mutantov je čo sa týka rozsahu skôr taká jednohubka, záverečný plot twist je však báječný a postava čarodeja Krugera právom opovrhnutiahodná. Ukážkové vyváženie formy a obsahu.

Na záver spoznávame Ulrikove deti v ďalšom temnom záreze obľúbených hrdinov. Sledujeme bezútešné obliehanie pevnosti plné hmly, strachu z neznámeho a všadeprítomnej osudovosti kliatieb a prísah. Výborný záver knihy.

Nakoniec ma teda nerozhodný Felix obmäkčil a Gotreka si nešlo neobľúbiť a hoci sa ponúka zrovnávanie so Zaklínačom, Warhammer si rozhodne vyšľapáva vlastnú cestu a ja sa s chuťou púšťam do ďalších dobrodružstiev, hrami zatiaľ nedotknutý.

Šarlatový závoj, Hrob na kopci a další knižní novinky (32. týden)

04.08.2024

Kniha Zabíječ trolů v seznamech

v Mé knihovně237x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)