Začni otázkou prečo: staňte sa lídrom, ktorý druhých inšpiruje myslieť a konať přehled

Začni otázkou prečo: staňte sa lídrom, ktorý druhých inšpiruje myslieť a konať
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474344/bmid_zacni-otazkou-preco-LMJ-474344.png 4 135 135

Víziou Simona Sineka je svet, v ktorom sú ľudia inšpirovaní prácou, ktorú robia. Jeho TED prednášku o tom, aké je dôležité vedieť, PREČO robíme to, čo robíme, videli milióny ľudí po celom svete. V tejto knihe ide Simon v téme ďalej a hlbšie. Väčšina ľudí či firiem vie vysvetliť, ČO robia. Niektorí sú schopní vysvetliť, AKO to robia lepšie a inak, ako ostatní. Ale len veľmi málo z nich vie jasne sformulovať, PREČO to robia. Od bratov Wrightovcov cez Martina Luthera Kinga až po Stevea Jobsa kniha Začni otázkou prečo ukazuje, že lídri, ktorí nás naozaj inšpirujú, myslia, konajú a komunikujú v niečom úplne rovnako. Simon Sinek uvádza množstvo príbehov z reálneho sveta, ktoré vám pomôžu pochopiť, ako inšpirovať ľudí a ako viesť firmy a celé hnutia – všetko totiž začína otázkou PREČO.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Porta libri

Start With Why: How Great Leaders Inspire Everyone To Take Action, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Začni otázkou prečo: staňte sa lídrom, ktorý druhých inšpiruje myslieť a konať. Přihlašte se a napište ho.

Život-je-Růst
19.07.2024 3 z 5

Zajímavý koncept a myšlenka. Bohužel mě osobně kniha moc nenadchla a nebavila číst.

charlizee
07.04.2024 4 z 5

Simon Sinek je marketingový konzultant a motivační řečník. Otázkou „PROČ podněcuje organizace a jednotlivce ke schopnosti inspirovat druhé a učí je, jak si takové jednání osvojit bez nutnosti vrozených predispozic.
Každou myšlenku začíná právě úvahou nad proč - protože když si nedokážeme odpovědět na proč, nemůžeme vědět ani jak. Předkládá přitom svůj koncept Zlatého kruhu, pro který ho inspiroval zlatý řez, jednoduchý matematický vztah, který dodnes fascinuje nejen matematiky a další přírodovědce, ale také architekty, malíře, hudebníky a jiné umělce. Zlatý řez je v podstatě vzorec pro ideální proporce a krásu a ukazuje, že v přírodě existuje mnohem více řádu, než se na první pohled zdá: například v symetrii listů nebo geometrické dokonalosti sněhových vloček.
Čtenáři Sinekovi vyčítají, že velmi často volí jako příklad společnost Apple a že jeho texty pak působí jako reklamní kampaň. Jakou jinou společnost ale zvolit, aby byla celosvětově dostatečně známá a zároveň ve shodě s principy, které autor vyznává? Mně dává využití jednoho hlavního příkladu pro pochopení celku perfektní smysl, přijde mi to snazší, než skákat od jednoho k druhému a muset se tak soustředit i na to, o kom je právě řeč.

pavel6016
21.06.2023 2 z 5

Pusťte si čtvrthodinovou TED přednášku od Sineka a ušetříte peníze za zbytečně, ale strašně ZBYTEČNĚ protahovanou knihu.

Kniha Začni otázkou prečo: staňte sa lídrom, ktorý druhých inšpiruje myslieť a konať v seznamech