Záhada Modrého vlaku přehled
Agatha Christie
Hercule Poirot série
Vražda atraktivní dívky během jízdy luxusní soupravy, motivovaná snad loupeží, láskou či nenávistí – v Záhadě Modrého vlaku (1928) rozplétá Hercule Poirot další zapeklitý případ. Musí odhalit falešné existence, falešné city i pokřivené vztahy. A také zachránit nevinnou, vnímavou bytost, která navíc zažila své první milostné vzplanutí. Jak však už bylo dokázáno mnohokrát – a i díky tomu se díla Agathy Christie dodnes těší takové oblibě –, na malé šedé buňky svérázného belgického detektiva si žádný zločinec nepřijde.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2021 , KalibrOriginální název:
The Mystery of the Blue Train, 1928
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záhada Modrého vlaku. Přihlašte se a napište ho.
Jedna mladá žena zavražděná ve vlaku, druhá prožívající svůj roman policier a snášející vše pro Poirotovy krásné (ZELENÉ, jak několikrát zdůrazněno) oči... Případ překomplikovaný, ale slušný. Jen mi trvalo déle ho přelouskat.
Já mám Agathu fakt ráda, a tak jí musím odpustit i ty poněkud slabší kousky, ke kterým Záhada modrého vlaku bohužel patří. Papá Poirot se sice snaží ze všech sil, a kromě vyšetřování se tentokrát zhostil i role ochránce mladé nezkušené a nečekaně zbohatlé dívky, ale těch postav je trochu moc a zápletka trochu překomplikovaná..., no prostě to není ono. I tak je to ale pořád fajn počteníčko.
Knižní novinky (49. týden)
05.12.2021
Kniha Záhada Modrého vlaku v seznamech
vlaky detektivní a krimi romány Hercule Poirot Zlatý věk anglické detektivky (1920–1939)
2017 | Deset malých černoušků |
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Záhada nad záhady, dokonce i Hercule se nechá svést (nebo to tak aspoň vypadá) a nebýt "mladé žáby" a její poznámky, správné řešení by hledal, alespoň o deset stránek déle. Intuice Katherine rozhodně není k zahození a jak se ukáže na závěr, pomůže Herculovi případ rozlousknout. Celkově ale pěkný příběh s poučením. Život je jako vlak. Jede si po vytýčené trase a nakonec přes všechny překážky dojede do cíle nezávislé na tom, zda jsme cestující nebo nejsme.