Záhadná neznáma přehled
William Irish (p)
Nekonvenčním přístupem k pravidlům detektivního žánru je typická tato velmi dobrá detektivka z prostředí New Yorku.
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1970 , SmenaOriginální název:
The Phantom Lady, 1942
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záhadná neznáma. Přihlašte se a napište ho.
Výborná detektivka/thriller.Upozorňuji na filmovou verzi "Phantom Lady" /originální název/ z roku 1944.
Děláme nové podlahy, tak jsem musela vyklidit celou knihovnu... a při té příležitosti mně prošla rukama i tato kniha. Určitě jsem ji četla již před lety - ale už jsem se nepamatovala, jak to bylo. Tak jsem ji přečetla znovu. Myslím, že je to velmi hezky napsaný příběh, s kultivovaným a přitom přitažlivým způsobem popisu a vyprávění příběhu. Užila jsem si ji, doporučuji. Asi takhle projedu víc knih, co mám v knihovně :-). Dobře vystavěné a napínavé až do konce.
Kniha Záhadná neznáma v seznamech
1988 | Třikrát černá stopa |
2004 | Noční můry |
1985 | Dáma měla oranžový klobouk |
1972 | Nevesta v smútku |
Scott Henderson byl obviněn z vraždy své manželky a odsouzen k smrti. Před elektrickým křeslem ho může zachránit pouze jediná osoba - žena, se kterou údajně strávil večer a může mu poskytnout alibi na dobu vraždy. Problém je, že ji s ním žádný svědek neviděl a Scott Henderson o ní věděl pouze to, že měla oranžový klobouk. Pro policii i soud je případ jasný. Povolá tedy na pomoc svého přítele, aby se ji pokusil vypátrat. Má na to ale jen 18 dní, než bude vykonána poprava. Jestli se mu to povede, uvidíte sami. Je to nervák a rozhodují doslova vteřiny.