Vražda v Mallowan Hall (2023) | Databáze knih

Vražda v Mallowan Hall přehled

Vražda v Mallowan Hall
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511015/bmid_vrazda-v-mallowan-hall-lch-511015.jpg 4 175 175

Mallowan Hall série

1. díl >

V stopách slávneho belgického detektíva Hercula Poirota Malebný Mallowan Hall nie je ako ostatné vidiecke sídla učupené medzi zvlnenými devonskými kopcami. Železnou rukou, ale navlečenou v elegantnej rukavičke, tu vládne sympatická gazdiná Phyllida Brightová. Svoju prácu berie vážne, veď Mallowan Hall je domovom archeológa Maxa Mallowana a jeho slávnej manželky Agathy Christie, ktorá je zároveň jej priateľkou. Phyllida sa netají záľubou v detektívkach, hoci v skutočnom živote dosiaľ nenašla džentlmena, ktorý by bol aspoň spolovice taký fascinujúci ako Agathin vymyslený detektív Hercule Poirot. Aj keď Phyllida je zvyknutá, že vraždy a vražedné metódy sú často témou rozhovorov, nález skutočnej mŕtvoly na dlážke v knižnici ju zastihne nepripravenú. Namiesto paniky sa chopí zdravého rozumu a rozhodne sa celú situáciu riešiť prakticky – a s veľkou dávkou zvedavosti. Čoskoro sa ukáže, že obeť sa dostala do Mallowan Hall, kde práve prebiehal večierok, pod falošnou zámienkou. Napokon má Phyllida na starosť nielen skupinu náročných hostí – vrátane kŕdľa rozrušených slúžok –, ale musí zvládnuť aj zástup zvedavých novinárov, ktorí obliehajú dom. Keď sa nájde ďalšie mŕtve telo, Phyllida sa rozhodne kráčať v šľapajach Hercula Poirota, aby zistila, kto z hostí v Mallowan Hall je vrah. S pomocou príťažlivého dedinského lekára doktora Bhatta, majordóma Dobbla a služobníctva Phyllida zbiera stopy. Vrah je stále nablízku a pripravený znova udrieť. Len bystrý úsudok môže Phyllidu ochrániť pred nečakaným koncom.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Murder at Mallowan Hall, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražda v Mallowan Hall. Přihlašte se a napište ho.

Jahýnek
08.02.2025 3.5 z 5

Líbilo se mi využití prostředí domu A. Christie, tvoří atmosféru příběhu. Hodně postav, hodně podezřelých. Od jisté události bylo zřejmé, odkud vítr fouká, nicméně i přesto bylo odhalení zajímavé. Jen mne zklamal způsob vyprávění, jazykově se to s A. Christie nedá srovnávat.

zuzana2599
28.01.2025 4 z 5

Je to taková příjemná, hezky se čtoucí dobová detektivka. Příběh se odehrává v sídle Agathy Christie, i když hlavní vyšetřující je zde hospodyně Phyllida, hezká a chytrá žena. U čtení jsem si nejvíc užívala atmosféru té doby a řešení vražd jsem nechala na Phyllidě. Hned se pustím do Jedovaté stopy. A je to má první kniha s krásně barevnou ořízkou.

postrach
01.01.2025 4 z 5

Agatha to není.Ale styl a atmosfára nechybí.Vraha jsem neodhalila.

Dvůr zázraků, Pohádka a další knižní novinky (21. týden)

21.05.2023

Nová detektivka ve stylu Agathy Christie

14.02.2023

Sokolník, Lesk soumraku a další knižní novinky (7. týden)

12.02.2023

Kniha Vražda v Mallowan Hall v seznamech