Zahrada přehled
Jiří Trnka
Zahrada Jiřího Trnky patří mezi díla, která léta oslovují děti i dospělé. Má své kouzlo, poezii i humor. Pohádku Trnka nejen ilustroval, ale sám i napsal. Pět kluků otevře starou rozvrzanou branku a vejdou do krásné, tajemné zahrady, kde potkají kamenného trpaslíka, zlomyslného kocoura, učenou velrybu, a odhalují rozličná tajemství. Kouzelný příběh, který známe i z filmového zpracování, je nezapomenutelný.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zahrada. Přihlašte se a napište ho.
Krásná kniha nejen pro děti. Ten humor v příběhu je naprosto skvělý ,když si poslechnete audio verzi s Karlem Högerem ,tak to je naprostý skvost. Film jsem viděl v dětství, ten mě zas tolik nechytil, i když mám pohádky Jiřího Trnky hodně rád.
Knížku mám v jednom balíčku s filmem. Obojí se mi líbí s přibývajícím věkem víc a víc. Tajemno, trochu strach z nebezpečí, fantazie. Krásná díla.
Kniha Zahrada v seznamech
kočky psi děti humor zfilmováno trpaslíci sloni kluci zahrady, zahrádky dětský hrdina velryby pro začínající čtenáře dětská dobrodružstvíAutorovy další knížky
1962 | Zahrada |
2010 | Trnkův Špalíček říkadel, písniček a pohádek |
1954 | Zimní pohádka o Smolíčkovi |
2009 | Český rok |
2010 | Staré pověsti české |
Předčítáno synovi. Měla jsem maličko obavy, ale nakonec se ukázalo, že jsou zbytečné. Synovi se kniha líbila a tvrdí, že je to moc zajímavý příběh.