Zahrada k nakousnutí přehled
Sepp Holzer
Jde o překlad dvou knih rakouského horského farmáře Seppa Holzera Der Agrar-Rebell A Sepp Holzer's Permakultur- upravený pro české a moravské klimatické podmínky. Celá kniha je doprovázena fotografiemi z jeho farmy Krameterhof, které dokládají rozmanitost, bujnost, nápaditost a originalitu, se kterou tento neobyčejný člověk dělá vlastně docela obyčejné věci, jen místo boje proti přírodě(proti plevelům, škůdcům, špatným podmínkám apod.) s ní spolupracuje a na základě neuvěřitelně hlubokých znalostí přírodních zákonitostí je schopen jich využívat ku prospěchu svému i rostlin a zvířat na svém pozemku, tedy i ku prospěchu celé přírody.... celý text
Literatura naučná Zahrada
Vydáno: 2010 , Alman (Jiří Alman) , Knihkupectví CZOriginální název:
Der Agrar-Rebel, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zahrada k nakousnutí. Přihlašte se a napište ho.
Zatím jsem knížku zběžně pročetla a nevím, co využiji na své zahrádce, ale přijde mi dost rozumná a inspirativní.
Kniha Zahrada k nakousnutí v seznamech
Chtěla jsem zjistit něco více o zadržování vody, jezírkách. Bohužel tohle téma bylo jen na pár stranách. Co bylo pozitivní bylo zjištění, že na zahradě působím podle Seppa už léta a to jsem ho ani neznala. To je ta moje lenost a to, že mi nevadí, že vypadá neuklizeně :)