Zahrádkářova čítanka - Biodynamické pěstování zeleniny a ovoce přehled
Luděk Přikryl
Kniha vede čtenáře k pěstování plodin "bez chemie", ale současně mu také poodhalit životní a silové zákonitosti panující v růstu rostlin. Respektování těchto zákonitostí je základem tzv. biologicko-dynamického způsobu pěstování. Jde o metodu, která se opírá o poznatky Rudolfa Steinera knižně vydané pod titulem Zemědělský kurz. V knize se otevřeně hovoří i o problémech, které se v důsledku intenzivního průmyslového zemědělství v poslední době projevují. -- zdroj: www.bux.cz -- ... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zahrádkářova čítanka - Biodynamické pěstování zeleniny a ovoce. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Zahrádkářova čítanka - Biodynamické pěstování zeleniny a ovoce v seznamech
Autorovy knížky
2010 | Zahrádkářova čítanka - Biodynamické pěstování zeleniny a ovoce |
Spoustu užitečných rad, které se mi v praxi velmi osvědčily, zvláště sekce o kompostování je pro mne přínosná.
Z textu je hodně zřejmé, že se autor inspiroval p. Steinerem, mám i malé podezření, že jsou některé části přepisem jeho přednášek, budu muset ještě porovnat se Zemědělským kurzem, abych mohl potvrdit.