Zakletá přehled

Zakletá
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156002/bmid_zakleta-FQC-156002.jpg 4 149 149

V okamžiku, kdy desetiletý Ivan narazí v hustém lese Karpat na tajemnou mýtinu, se jeho život navždy změní. Na vrcholu podstavce uprostřed mýtiny spatří ležet krásnou zakletou princeznu Katarinu, kterou hlídá tajemná nestvůra, jež ho zažene na útěk. Nyní je Ivan americký postgraduální student, který před sebou má slibnou budoucnost a je zasnoubený s ženou svých snů. Přesto stále nemůže zapomenout na ono setkání, i když se sám sebe snaží přesvědčit, že to byl pouze výplod dětské fantazie. Poté, co se vrací do rodné země, najde i tajemnou mýtinu. Tentokrát však neuteče. Tentokrát probudí krásnou princeznu polibkem… a vstoupí do světa, který zmizel před tisícem let. Napínavý a vtipný příběh o střetu různých světů i kultur. Zakletá je originální román o lásce a osudu, jež překonají staletí… a o temné síle, která je pronásleduje celé věky.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , CooBoo

Enchantment, 1999

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zakletá. Přihlašte se a napište ho.

ipkkk
26.10.2024 ztráta času

Bohužel mě kniha nezaujala, horko těžko jsem se jí prokousávala a pořád čekala na nějakou zábavnou část, která ale nepřišla. Pořád jsem měla před očima obřízku hlavního hrdiny, kterou v knize několikrát zmiňuje a do pohádky se mi to k sobě nějak nehodí.

dana_vrana
26.03.2023 3 z 5

(SPOILER) Zajímavá moderní pohádka. Přečetla jsem si jí asi jen díky čtenářské výzvě, nevím, jestli se k ní ještě v budoucnu vrátím, ale zklamání to nebylo. Zvláštní mix pohádek, slovanské mytologie, náboženství, cestování časem... Bavil mě vývoj vztahů a vlastně všech postav. A happy end vlastně taky potěšil.

strana1-100
11.06.2021 5 z 5

Než jsem se pustila do Zakleté, odložila jsem po pár kapitolách několik knih, které jsou na DK docela dobře hodnoceny, a začínala nabývat dojmu, že mě možná přestává bavit číst. Ale ne. Tuhle knížku jsem měla přečtenou za čtyři dny, pohlcená jejím světem a potěšená tím, jak autor pracuje s jazykem i vyprávěním. Žádná klišé nebo schematické postupy, žádné vycpávky, žádná slova navíc. Každá věta má obsah i smysl. Sem tam odstavec či pár vět vyslovujících zajímavou lidskou zkušenost. Třeba o tom, že podstatou manželství je být banální, aby dětem poskytovalo pocit bezpečí a jistoty. Nebo citlivé a autentické vyjádření osamělosti pramenící z neporozumění mezi lidmi. Jistě, mohla bych polemizovat s tím, jakou slovní zásobu používali dle autora lidé v 9. století, natožpak s původem chaloupky na kuřích nožkách (jaký to brutální zásah do folkloru!). Ale pro krásné vyznění knihy je to úplně nepodstatné.

Zemřel Pavel Medek, překladatel Harryho Pottera

03.02.2015