Čas opovržení přehled
Andrzej Sapkowski
Druhá část ságy o Zaklínači (v pořadí čtvrtá kniha včetně povídkových souborů). Svět zachvátily plameny běsnící války. Čarodějové intrikují a Ciri, prchající před smrtelným nebezpečím, se ocitá daleko od Geralta i Yennefer. Sama, opuštěná, ztracená - s pocitem, že byla zrazena těmi, kterým bezmezně věřila. Pátrání po zmizelé princezně však navzdory zprávám o její smrti stále pokračuje, a Geralt žel není jediný, kdo Ciri hledá. Zaklínač i Lvíče z Cintry se stali objektem vysoké politické hry, která může zabít nejen je, ale také všechny, kdo jsou jim blízcí. Ostatně, věštba přece tvrdí, že princezně kráčí v patách smrt... Nutno podotknouti, že kniha je doslova plná nádherných ilustrací Jany Komárkové.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2017 , LeonardoOriginální název:
Czas pogardy, 1995
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čas opovržení. Přihlašte se a napište ho.

01/2025
Och, jak ono to umí být napínavé. Přiznávám se zcela bez mučení, že se mi někdy od miminka těžko odcházelo a chtěla jsem číst dál a dál!
Líbí se mi charakter Yennefer, strašně moc mě baví. Líbí se mi ty drobné příběhy, které se dějí cestou (jako třeba královský posel). Ohromně mě bavila Ciri na poušti a vůbec celá zápletka s Potkany.
Tohle je fantasy, kterému asi nemám co vytknout. Opět plný počet hvězd, Sapkowski neztrácí dech!

3,5*/5*
Tento díl mi zatím přišel nejméně zábavný. Oproti těm předchozím je v něm minimum momster a maximum politiky, intrik etc. Neztrácela jsem se (dobře znám hru i seriál), ale nebavilo mě, jak moc dlouhé kapitoly i scény byly.
Na druhou stranu, s každým dílem získávám nový náhled na postavy (hl. Yen), bavily mě i části s Ciri, nejvíce konec knihy.
Jako vždy nesmím opomenout skvělý svět a vystavení magického systému.
Doufám, že vás tento díl neodradí, Zaklínač je super série... ale doporučuji před čtením Času opovržení zatnout zuby a vydržet to.
Knižní novinky (44. týden)
25.10.2020
Ocenění knihy (1)
1996 -
Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu
(Neanglo-americký překlad – Stanislav Komárek)
Kniha Čas opovržení v seznamech
v Přečtených | 7 248x |
v Mé knihovně | 2 020x |
1999 | ![]() |
2019 | ![]() |
2005 | ![]() |
2015 | ![]() |
2000 | ![]() |
Geralt je prostě klasika, která mě baví neskutečně... nádherně propracovaný svět, temný zasmušilý hrdina co vlastně hrdina být vůbec nechce, nádherná čarodějka a osel s harfou :D