Paní jezera přehled
Andrzej Sapkowski
Pátá část ságy o Zaklínači. Poslední díl ságy o zaklínači Geraltovi, krásné čarodějce Yennefer a dítěti překvapení Ciri. Jaký osud čeká zaklínače? Bude mu dáno konečně se setkat se svou celoživotní láskou? Splní se zlověstná věštba anebo svět elfů, lidí a trpaslíků zachvácený vražednou válkou přetrvá? 1. vyd.
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2000 , LeonardoOriginální název:
Pani Jeziora, 1999
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paní jezera. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Nemyslela jsem si, že by mě už nějaká knížka dokázala rozbrečet.. ale jakmile jsem nad ní začala bulet jako malý děcko, zjistila jsem, jak moc jsem se mýlila :(
Velkolepé finále, gejzír imaginace, tak je to v anotaci.. jasně, je to velkolepý finále.. ale v mnoha ohledech trochu jiné, než byste čekali :')
Všechny postavy, od Geralta až po gnóma Schuttenbacha jsem si naprosto zamilovala :D Sapkowski píše velmi čtivě, realisticky a mně sympaticky, takže mi každá jeho postava svým způsobem přirostla k srdci
..které mi ovšem zakrátko ten konec rozdrtil v hrudi
Nechci tu zbytečně spoilerovat, jen vám sděluji mé pocity ze čtení. Andrzej Sapkowski píše fakt kouzelně a je radost to číst, ale je i tak dobrým spisovatelem, že se nebojí své čtenáře zradit a bodnout jim dýku do zad
Ten konec.. byl pro mě tak neuvěřitelný, tak nepochopitelný chaos.. a přece z toho něco vyplývá.. jen nemám asi dost mozkových buněk, abych pochopila co :')
Zkrátka to byl geniální konec všeho.. já vím, je tu ještě jedna knížka a hned se do ní jdu pustit, ale tohle... Něco skončilo.. ale něco nového začalo ^^
Knižní novinky (7. týden)
14.02.2021
Ocenění knihy (2)
2000 -
Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu
(Neanglo-americký překlad – Stanislav Komárek)
2000 -
Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu
(Fantasy)
Kniha Paní jezera v seznamech
v Přečtených | 5 843x |
v Knihotéce | 1 714x |
magie polská literatura jiné světy zaklínači
1999 | Poslední přání |
2019 | Zaklínač – komplet 8 knih |
2005 | Narrenturm |
2015 | Bouřková sezóna |
2000 | Meč osudu |
Po bůhví kolika letech jsem konečně dokončil tuto ságu. Byla to jízda, občas hrbolatá. Pomalý start, ale nakonec přišel homerun posledních tří knih. Trošku jsem se bál, že Věž Vlaštovky nechala hodně otevřeného, a že se to nestihne celé ukončit knihou, co má jen 550 stran. To se ovšem povedlo, a autor si nechal i dost času nechat příběh doznít a neuseknout to hned po velké bitvě. Docela šílené je, kolik POV tahle kniha má, a jak skvěle s tím pracuje. Postav je tady kotel, ale příběh každé je vyprávěn s účelem a podává často i velký kontext toho, co se děje v celém světě. A samotné grandfinále mě samotného překvapilo, nemohlo to dopadnout líp.