Zákon Azylu přehled

Zákon Azylu
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480625/bmid_zakon-azylu-tOa-480625.jpg 4 101 101

Zákon Azylu série

1. díl >

Kde jsou monstra, jsou i lovci. A náš svět je jich plný – monster i těch, kdo je loví. Heslo každého v téhle válce zní: „Použij cokoli, co funguje, a přežij!“ V současné Praze to platí dvojnásob. Jestli to někdo poznal na vlastní kůži, je to Benedikt. Zbavený ochrany organizace lovců se může spolehnout jen na pomoc výstředního antikváře a dívku, která je někdy děsivější než všechna monstra.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zákon Azylu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

olga8832
včera 5 z 5

Velké překvapení. Příběh je propracovaný, vyprávění zajímavé a navíc zasazené do Prahy s použitím místního nadpřirozena.... prostě paráda. Moc se mi to líbilo.

Jen... poslouchala jsem audio, tady by to možná chtělo doladit, ale na příběhu to nic neubralo.

Etule
07.06.2024 audiokniha 5 z 5

Ještě před pár lety bych Vám tvrdila, že české autory nečtu. Což donedávna byla taky pravda, ale zjistila jsem, že česká fantastika mě dostala. Stejně jako tahle kniha.
Musím přiznat, že jsem ke knize nečetla ani anotaci, takže když jsem zjistila, že se odehrává v Praze bylo to pro mě překvapení. Příjemné. Sedl mi styl psaní, humor, sarkastické postavy, nesourodá partička hrdinů (miluju tě Gabrieli) i propletení s pověstmi Prahy. Jo tohle mi prostě sedlo ve všech směrech.


Cteme_s_Terkou
31.05.2024 5 z 5

Vítám vás u dnešní recenze, ve které se podíváme na knihu další české autorky, Lucky Lukačovičové s názvem Zákon Azylu, jež je první v sérii z jednoho světa s názvem Azyl, no děj tohoto dílu je ukončený a další díly jsou volným pokračováním, proto se nemusí bát ani ti, kteří dlouhé a rozvleklé série nemají rádi.
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji nakladatelství Epocha a samotné autorce, s níž kontakt mě přivedl na tento knižní svět.
Pojďme už ale na hodnocení.


Tuhle knihu jsem dlouho odkládala a upřednostňovala jsem jiné. Vlastně ani nevím, proč, nebo jak jsem k tomuto rozhodnutí došla. No konečně jsem se do ní pustila a musím říct, že jsem ráda, že jsem ji odložila, protože bych jinak musela čekat na třetí díl, když mi přišla někdy v březnu / dubnu spolu s druhým dílem.
Z ostatních pohledů ale samozřejmě lituji, že jsem ji nezačala číst dříve, protože byla skvělá. Autorka krásně vykreslila svět a to, proč se Ben oddělil od Azylu. Také vztah mezi bratry byl skvěle popsán.
Je i vidět, že je autorka zcestovalá, protože skvěle popisuje jiné kultury a místa, stejně tak jsem ráda za přísun španělštiny, které jsem, ke svému překvapení, i rozuměla.
Líbilo se mi i vyřešení celé zápletky… vůbec by mě to nenapadlo a situace po rozlomení talismanu byla prostě nej.
Doufám, že se i další díly ponesou v tomto duchu a na oplátku slibuju, že knížku budu všude doporučovat.

Jestli bych knihu doporučila se nejspíše neptáte, takže rovnou komu?
Rozhodně všem, kdo mají rádi fantasy, monstra, přátelství, rodinu, perfektní zápletky a postavy a všem, kteří mají rádi tvorbu tuzemských autorů a knihy z Prahy, ale zároveň i jiných destinací.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (38. týden)

19.09.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zákon Azylu v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených124x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených3x
v Knihotéce102x
v Chystám se číst85x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech1x