Zákon chrličů přehled
Eva Žilková
„Jen o výjimečné noci, kdy úplněk připadne na den letního slunovratu, obživne jediný z tisíců chrličů, kteří po celém světě drží stráž na střechách katedrál. V onu tajemnou noc jen jeden z nich dostane šanci zlomit své prokletí. Musí najít chlapce narozeného o letním slunovratu, který zaujme jeho místo a na celé věky si s ním vymění svůj osud. Kdyby selhal a chlapce nenašel, další příležitost už nedostane. Zůstane navždy zakletý ve strnulém kameni. Takový je zákon chrličů.“ Sbírka 17 tajemných povídek na hranici fantasy a magického realismu zaujme originalitou i stylem, a to včetně povídky oceněné Cenou Karla Čapka 2013.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zákon chrličů. Přihlašte se a napište ho.
Sbírka povídek různých žánrů, rozličné kvality a většinou krátkého rozsahu. Mimoto jsou to příběhy často velmi jednoduché, ale to nepovažuji za negativní jev. Nejvíce se mi líbí bradburyovská Konec prázdnin, Černý kocour, Pod postelí a titulní Zákon chrličů. Na závěr pochválím velmi povedenou obálku, která mi trochu připomíná obal alba německé kapely Agathodaimon, s názvem Chapter III. Ani to nepovažuji za nedostatek.
Zase jsem se jednou nechal nachytat anotací této knihy. Skutečně za přečtení stojí snad jen dvě povídky, a to "Poslední zázrak Marie Lazare" a "Křídla smrti", ale ostatní... Škoda slov! Kniha si zaslouží s bídou jednu hvězdu jen s ohledem na dvě povídky, které jsem uvedl.
Kniha Zákon chrličů v seznamech
Hodně divná knížka. Depresivní. Hezká obálka.