Zákulisie samovydávania (alebo ako si vydať knihu) přehled

Zákulisie samovydávania (alebo ako si vydať knihu)
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431462/bmid_zakulisie-samovydavania-alebo-ako-s-Tdk-431462.jpg 5 24 24

Túžili ste niekedy po vydaní vlastnej knihy? Ak áno, ponúkam vám náhľad do zákulisia samovydávania. Bez prikrášlenia, úprimne a priamo. Táto kniha obsahuje viac ako 90 % môjho „know-how” a pomôže vám zorientovať sa v džungli samovydávania. V knihe vám ďalej prinášam - názory iných úspešných autorov, ktorí si vydali alebo vydávajú knihy na vlastné náklady a ich rady, čo by poradili začiatočníkom, - jednotlivé kapitoly venované korektúre, zalomeniu textu, tlači, výrobe obálky, distribúcii knihy, marketingu, e-booku,... - moje skúsenosti, vtipné aj tie poučné, - čo ma motivuje, čísla, orientačné ceny, možnosti trhu. Nájdete v nej aj odpovede na otázky, ktoré som ja nemala komu položiť, keď som sa rozhodla vydať si prvú knihu na vlastné náklady. Nenašla som totiž nikoho, kto by sa už predo mnou vybral s tými istými podmienkami rovnakým smerom. Kniha priateľským jazykom mapuje, čo som sa naučila za vyše dva roky intenzívnej práce, keď som stihla popri zamestnaní vydať za 14 mesiacov 4 knihy. A teraz vás pozývam do zákulisia. Idete? Ďalej obsahuje opis celého procesu, ako sa môže obyčajný smrteľník bez vydavateľstva dopracovať od hotového rukopisu k tlačenej knihe. Spomínam v nej všetky plusy vydávania kníh na vlastné náklady, ale aj mínusy, nech si sami zvážite, či ste ochotní obetovať svojmu snu všetok čas, energiu a potrebné financie. Či už ste autor, alebo iba vášnivý knihomoľ, táto jednohubka je určená aj vám.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zákulisie samovydávania (alebo ako si vydať knihu). Přihlašte se a napište ho.

MonaR0se
18.11.2021 5 z 5

Michaela Zamari ma očarila už svojou šéfovskou sériou či samostatným románom Posledný džentlmen, v ktorom sa jedna dejová línia zameriava na to, čím všetkým si autorka musela prejsť, kým jej vydavateľstvo vydalo prvú knihu. V knižke Zákulisie samovydávania sa rozhodla ozrejmiť svojim čitateľom celý proces, ktorým si prechádza autor samovydávateľ.

Ak ste už od autorky čítali nejakú knihu, tak určite viete, že píše prudko čitateľne a Zákulisie samovydávania nie je žiadnou výnimkou. Napriek tomu, že to nie je beletria, číta sa jedným dychom. Je napísaná pútavo, vtipne a jemne sarkasticky a dozviete sa z nej plno zaujímavých informácií, vďaka ktorým nahliadnete "za (samo)vydavateľskú oponu". Od samotného napísania knihy, cez distribúciu, marketing až po financie. Za perfektné spestrenie knihy považujem to, že sa autorka nebála vyspovedať aj iných úspešných slovenských autorov či blogerov, ktorí sa podelili o svoje rady, názory a skúsenosti k danej téme.

Ak ste niekedy premýšľali nad vydaním vlastnej knihy alebo vás len zaujímal celý proces, ktorým si musí autor samovydávateľ prejsť a nedokázali ste sa dopátrať ku všetkým informáciám, je kniha Zákulisie samovydávania určená priamo pre vás. Dovolím si však tvrdiť, že vďaka autorkinmu jedinečnému štýlu písania kniha zaujme aj tých, ktorí sa o túto tému doteraz nezaujímali.

Takže ak hľadáte knižný poklad, ktorý sa dá čítať stále dokola a napriek tomu vás neomrzí, je to práve Zákulisie samovydávania od talentovanej slovenskej autorky Michaely Zamari. Myslím si, že by kniha nemala chýbať v knižnici žiadnemu pravému milovníkovi kníh. Knižka sa stala mojou novou bibliou a rovno sa aj zaradila do môjho zoznamu TOP kníh roka 2020.

Komnenos
19.02.2021 4 z 5

Doteraz podobná kniha na slovenskom trhu chýbala. To je hlavným plusom knihy "Zákulisie samovydávania." Autorka v nej opisuje vlastné skúsenosti so samovydávaním čo môže niektorých nakopnúť k tomu, aby si tiež knihu vydali sami a naopak niektorých odradiť. Vydať si sám knihu totiž stojí veľa úsilia, času a peňazí. Sám viem čo to obnáša. Kniha "Zákulisie samovydávania" je navyše písaná ľahkým štýlom takže človek ju zhltne raz dva.

Peter74
27.11.2020 5 z 5

Kniha o skvelej spisovateľke románov, ako začínala písať, presadzovala sa na knižnom trhu. Taktiež o
informáciách ako pomôcť budúcim autorom. Bol som prekvapený, nad procesom vydania. Náročná práca autora, prípadne vydavateľstva.

Kniha Zákulisie samovydávania (alebo ako si vydať knihu) v seznamech