Zanzibar aneb První světový průvodce Haliny Pawlowské přehled
Halina Pawlowská
Knižní podoba cestopisných reportáží, které byly vysílány před několika lety v České televizi Má knížka není průvodcem v pravém slova smyslu, není to cestovatelský deník. Nabízím vám své vzpomínky, střípky svých poznatků, fakta, která pro mne byla nová, a taky místa, která by se vám mohla zalíbit. A proč je název knížky Zanzibar? Protože vždycky, když si táta pečlivě vyleštil boty a nasadil klobouk, tak máma řekla: „Kam jdeš?“ a táta řekl: „Do Zanzibaru!“ a máma řekla: „Tak ať jsi do půlnoci doma!“ „Zanzibar“ nebyl pro mého otce jen jménem ostrova v Indickém oceánu, z kterého se vyváží vonné koření, když šel můj otec do „Zanzibaru“, tak šel „do světa“!... celý text
Humor Literatura česká
Vydáno: 2008 , MottoOriginální název:
Zanzibar aneb První světový průvodce Haliny Pawlowské, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zanzibar aneb První světový průvodce Haliny Pawlowské. Přihlašte se a napište ho.
Tato knížečka, jak už napovídá název, je o cestování :-)
Halina nám popisuje krajinu, jídlo, kavárny, obchody, lidi, zvyky a občas nechybí vtipná poznámka :-)
Není to žádný vrcholný cestopis (to je jasné), ale některé informace byly zajímavé :-)
.....modelky si tu přímo na místě zkoušejí varianty zaručeně omlazovacích masek... Mně v parfumerii MAC doporučili žlutý pudr. Měl mi zaručeně rozsvítit pleť a mně ji zaručeně rozsvítil tak, že jsem vypadala jako zralá Číňanka.
Když vám Vídeňák řekne, že se na ni po mírném kopečku dostane za 10 minut (na vyhlídku s kavárnou), tak počítejte s prudkým stoupáním a skoro hodinovou túrou.
Když si Pařížanka vezme botky balerínky, vyrazí jen ve svetru, když má čepičku vraženou do očí a pepita batůžek, myslíte si, že je jí tak šestnáct, teprve když se posadí vedle vás, zapálí si cigaretu a usměje se na vás, pochopíte, že už by se klidně mohla hlásit o důchod.
Za mně výborná oddychová a i vtipná kniha. Lehkou formou popsané zážitky z cestování po zajímavých místech a dobrý popis míst, které navštívila. Mně se kniha líbila a lze z ní čerpat i nějaký ten dobrý tip pro cestování. A jako bonus jsem uvítala i zajímavé recepty.
Kniha Zanzibar aneb První světový průvodce Haliny Pawlowské v seznamech
humor česká literatura cestopisy Zanzibar
1996 | Díky za každé nové ráno |
2002 | Zoufalé ženy dělají zoufalé věci |
2013 | Pravda o mém muži |
2007 | Banánové rybičky |
2004 | Tři v háji |
Zčásti cestopis a cestovní deník a zčásti kuchařka. Styl vyprávění je typicky Halinovský. Většinu popisovaných míst jsem sama navštívila, tak bylo dobré srovnávjt jiné pohledy na stejné místo. Vcelku zábavné čtení.