Zápisník alkoholičky přehled

Zápisník alkoholičky
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539480/bmid_zapisnik-alkoholicky.jpg 4 729 729

Michaela Duffková je mladá matka, která se rozhodla otevřeně promluvit o své závislosti na alkoholu i o složité léčbě. Chcete vědět, proč je tak těžké přiznat si problém s pitím? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Co bylo autorce motivací k léčbě a jak vypadal první rok po ní? Všechny odpovědi přináší otevřená a přímá zpověď abstinující alkoholičky.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zápisník alkoholičky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (203)

Klaton
22.06.2024 3 z 5

Kniha se těžko hodnoti, v komentářích se casto objevuje, že v knize jsou porad ty same vety a ano asi opravdu ze pani sla do vinoteky je tam casto, ale ono to tam patří, když píše o tom jak to bylo... prijde mi, ze autorka se opravdu snazila sdelit vse, ale zaroven nektere veci vynechat... ale určitě je to kniha, ktera by nekomu mohla pomoci

Veronika_mad
11.06.2024

(SPOILER) Dumala jsem, kolik této knize dám hvězdiček, protože takový příběh se hrozně těžko hodnotí. U mě by asi počet hvězdiček nebylo hodnocení díla, ale hodnocení autorky a tu hodnotit nechci.
Poslouchala jsem to jako audioknihu v letadle a kolikrát jsem se přistihla, že klimbám. Některé věci se tam dost často opakují.
Příběh jako takový je (jako každá autobiografie) zajímavý, ale nedokážu se ubránit pocitu, že to není tak do hloubky, jak by asi mělo. Například mi přijde, že u manžela a vztahu jako takového tam spousta věcí chybí a tím pádem mám pocit, že z manželovy strany tam nebyla vůbec žádná podpora. Autorka zmiňuje opakující se urážlivé sms, vyhrožování přes dceru, facky... A najednou bum! Chybí mi manžel a následuje happy end. Chápu, že autorka šla s kůží na trh a asi nechtěla zacházet do úplných podrobností, ale tohle by si možná zasloužilo trochu víc, abychom to pochopili lépe a nesoudili.
Smrt tatínka mě rozplakala a tohle mi přijde jako taková ta rána, kterou abstinent málo kdy zvládne. Míša jí zvládla a velmi jí za to obdivuji.
Tak či tak Míše smekám klobouk a držím palce!


Lenka276
28.05.2024 3 z 5

Mé hodnocení je spíše neutrální, určitě zajímavé, nicméně chvílemi nezáživné, stále se opakující problémy, hádky. Obdivuji autorku, že šla s kůží na trh a vše popsala.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Knižní novinky (46. týden)

08.11.2020


10 nejprodávanějších eknih (únor)

10.03.2020


Knižní novinky (5. týden)

26.01.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2019 - Magnesia Litera (Magnesia blog roku)


Kniha Zápisník alkoholičky v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených1 144x
ve Čtenářské výzvě405x
v Doporučených19x
v Knihotéce207x
v Chystám se číst288x
v Chci si koupit83x
v dalších seznamech3x