Zapomeňte na neděli přehled

Zapomeňte na neděli
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535210/bmid_zapomente-na-nedeli-66045f7a9d209.jpg 4 194 194

Melancholický román o všech minulých, současných, utajených a nádherně prožitých láskách. Novinka od autorky, která si podmanila srdce českých čtenářů i posluchačů audioknih. Jedenadvacetiletá Justine žije se svým bratrancem Julesem u babičky s dědou, protože jejich rodiče společně zahynuli při autonehodě. Justine pracuje jako ošetřovatelka v domově důchodců Hortenzie a staré lidi nade všechno miluje. Učarovala jí zejména téměř stoletá Hélène, která vždycky snila o tom, že se naučí číst. Justine a Hélène se brzy spřátelí, svěřují si, co se jim v životě kdysi přihodilo i co se děje právě teď, a objevují věci, které by jedna bez druhé nikdy nespatřily. Justine díky Hélène začne také pátrat po tom, jaká temná tajemství skrývá její vlastní minulost.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: audiokniha , Jota
Originální název:

Les Oubliés du dimanche , 2015


Interpreti: Karolína Bínová
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zapomeňte na neděli. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (57)

elexmil
28.06.2024 5 z 5

Začala jsem číst a bylo mi téměř svátečně a těšila jsem na stejně krásný zážitek, jaký jsem měla u předešlých dvou knih autorky. A bylo to tak, opět jsem četla jedním dechem. Dva proplétající se silné silné, hluboké, smutné i krásné příběhy. Představuji si autorku jak píše, slušelo by jí do ruky pero, vidím, jak na papíře lehce přibývá text, v tom textu je láska, lidskost, empatie ke stáří, nevyrovnanost mládí, je tam i zloba, závist a nenávist...

MoniMonika
12.06.2024 5 z 5

Valérie Perrin ve svém románu „Zapomeňte na neděli“ přináší dojemný příběh plný lásky, přátelství a tajemství. Příběh jedenadvacetileté Justine, která pracuje jako ošetřovatelka v domově důchodců, a její hluboké pouto s téměř stoletou Hélène, je emocionální cestou, která nutí čtenáře přemýšlet o životě, lásce a stáří. Perrin zde citlivě zachycuje krásu a křehkost lidských vztahů, přičemž se dotýká témat jako ztráta, vzpomínky a rodinná tajemství.

Autorčin jemný a hluboký styl psaní zasahuje přímo do srdce čtenáře, a její schopnost vykreslit autentické a komplexní postavy činí z této knihy nezapomenutelný literární zážitek. „Zapomeňte na neděli“ není jen román, ale hluboký emocionální zážitek, který inspiruje a dojímá. Pokud hledáte knihu, která vás chytne za srdce a přiměje přemýšlet o smyslu života, pak je tato kniha tou pravou volbou.


PaníLenka
10.06.2024 5 z 5

Stejně jako v románu “Vyměnit vodu květinám i v této knize autorka rozvíjí několik zdánlivě nesourodých a velmi originálních příběhů, které se v samotném závěru překvapivě přetnou. Bylo to napínavé i dojemné čtení se sympatickým členěním do krátkých kapitol. Škoda jenom několika pravopisných chyb, které korektorovi utekly, nicméně rozhodně doporučuju.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Zahrada slibů a lží, Do ráje a další knižní novinky (38. týden)

17.09.2023


Citáty z knihy (3)

Psi jsou vlastně jako pěkné počasí, člověk přijde na jiné myšlenky.


"Dítě bez matky je sirotek. Ale jak se říká matce bez dítěte?"


"Život bere a vrací ve stejnou dobu."


Kniha Zapomeňte na neděli v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených255x
ve Čtenářské výzvě43x
v Doporučených16x
v Knihotéce117x
v Chystám se číst226x
v Chci si koupit56x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

domov důchodců

Autorovy další knížky

Valérie Perrin
francouzská, 1967
2021  85%Vyměnit vodu květinám
2022  90%Tři
2023  86%Zapomeňte na neděli