Zapomenutá vesnice přehled
Lorna Cook
1943: Svět je ve válce a obyvatelé vesnice Tyneham musí podstoupit další oběť: poskytnout své domovy britské armádě. V předvečer jejich odchodu však dojde k hrůznému činu, který způsobí, že tři z nich navždy zmizí. 2018: Melissa doufala, že prázdniny na pobřeží Dorsetu oživí její ustrnulý vztah, ale navzdory idylické krajině se to moc nedaří. Když pak objeví podivnou fotografii ženy, která kdysi žila v místní zapomenuté vesnici Tyneham, je odhodlaná zjistit o jejím příběhu víc. Tyneham však skrývá strašlivé tajemství a Melissino pátrání po pravdě jí změní život tak, jak si nikdy nedokázala představit.... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2023 , Ikar (ČR)Originální název:
The Forgotten Village, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zapomenutá vesnice. Přihlašte se a napište ho.
Trosku mě odrazoval pochmurně vypadající obal i název. O to větší překvapení přináší příběh sám. Dvě linky děje první z počátku druhé světové války ve Spojeném království, druhá tamtéž, v současnosti. Obě čtivě napsané, se spoustou uvěřitelných zvratu. Mírně detektivní, trosku o lásce, o nenávisti, proste o všem, co přináší obyčejný zivot. Knizka se mi líbila.
Původně jsem čekala něco trochu jiného - život vesničanů, kteří museli opustit svůj domov, co s nimi bylo dál, ale ve finále se mi příběh líbil.
Osudný okamžik, Jen my dva a další knižní novinky (28. týden)
09.07.2023
Kniha Zapomenutá vesnice v seznamech
Pěkná kniha, pěkný příběh, který pěkně gradoval. Chvíli mi trvalo, než jsem se začetla, proto o hvězdičku míň.