Zářící ruiny přehled

Zářící ruiny
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439181/bmid_zarici-ruiny-RFN-439181.jpg 4 40 40

Temné nadání série

< 3. díl

Systém nucených prací se začíná bortit. V centru veškerého dění jsou i sourozenci Abi Hadleyová a její bratr Luke. Oba mají důvod nenávidět vládnoucí rodinu Jardinů. Luke ale ví, že pokud chtějí dosáhnout svého, musí se spojit s nejmocnějším členem klanu, nevypočitatelným Silyenem. Aby ukončili dlouholetou tyranii a změnili osud celého světa, musí riskovat a vzdát se toho, co je pro ně nejcennější. Jsou připraveni takovou oběť podstoupit?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Bright Ruin, 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zářící ruiny. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (9)

Akléda_
09.07.2024 3 z 5

Číst poslední díl ze série po třech letech od toho druhého není prostě dobrý nápad. Nicméně jsem ráda, že jsem sérii dokončila, tohle byl za mě nejlepší díl. Pořád mám teda stejný problém jako u dvou předcházejících dílů, ale z nějakého důvodu mě tohle bavilo nejvíc. Můj problém spočívá v tom, že i když je tahle série neskutečně zajímavá a plná nápaditých zvratů a troufám si říct že i originálních věcí, není to napsané tak, aby mě to nějak zaujalo. Jsou mi jedno postavy, je mi jedno příběh, je mi jedno jak to dopadne. Tady jsem teda byla ztracená i v tom kdo je kdo, ale to je čistě moje blbost. Autorka vám nic moc neopakuje a prostě počítá s tím, že ty věci víte. V tomhle díle jsem se do toho dokázala aspoň trochu dostat a bylo tam pár věcí které mě zaujaly, včetně třeba konce. Nedostala jsem teda úplně otázky na všechny své odpovědi a s úplným koncem jsem velmi nespokojená, ale to hlavně proto, že nesnáším otevřené konce. Teď absolutně netuším, co se stalo s jednou postavou a štve mě to. Smrti a podobné věci ve mně nedokázaly nic vzbudit, ale bavilo mě to aspoň trochu. Mrzí mě, že tohle nebylo napsané někým jiným tak, abych se do toho zažrala, protože pak bych z toho byla úplně unešená a tohle by mohla být úplně top dystopická série. Takhle je to série s fajn nápadem ale nic moc zpracováním. Zkuste první díl a pokud vás zaujme, pokračujte. Pokud ne, tak se obávám že se v dalších dílech nic nezmění. Přečtení ale nelituji a jsem ráda, že jsem konečně dokončila nějakou sérii.

borufka
21.11.2023 4 z 5

Tak jsem si myslela, že se od chaotického a trochu násilného druhého dílu rozjíždíme, ovšem v tom třetí díl zklamal, chaosu i násilí víc než dost, ale úplně nevím, k čemu to bylo dobré. Nakonec si musím přiznat, že nejvíc drží pohromadě Zlatá klec, možná proto, že se pro mne nejvíc držela při zemi. Ale zpět k Ruinám, nevěřila jsem Abi, nevěřila jsem Gavinovi, jediný wow moment, a za ten palec nahoru, úplný konec... vůni moře a ohně v pokoji jsem strašně ráda uvěřila:-).


deedulka
02.02.2022 2 z 5

Dočíst tuto sérii mne nutila jen myšlenka, abych se dozvěděla, jaký konec autorka přichystala a abych si objasnila pár věcí. Kniha byla pořád únavná, roztahaná a většinou nezáživná. Opět jsem tedy přeskakovala odstavce a snažila se vyzobat jen to zajímavé a podstatné. Číst všech 400 stran slovo po slově by bylo za trest.

I po dočtení nebyly některé věci objasněny a něčí příběhy zůstaly otevřené. Asi pro ty, co si rádi zapojí fantazii a domyslí si konec postav. K těm já ale nepatřím, takže mi to celkem scházelo. Snad ale kvůli tomu šmankote nevyjde ještě 4.díl, to už bych asi opravdu nedala. :-)

Kniha byla opět místy docela brutální, takže pro mladší čtenáře bych úplně nedoporučovala.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (14. týden)

29.03.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zářící ruiny v seznamech

v Přečtených46x
ve Čtenářské výzvě5x
v Knihotéce92x
v Chystám se číst43x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech2x