Zase se shledáme přehled
Madeleine Goldstein
Kniha životních vzpomínek pozoruhodné ženy, která přežila koncentrační tábor, je vlastně kronikou židovské Paříže 20. století. Autorka v něm líčí osobitou atmosféru židovské menšiny žijící před válkou na Montmartru, své seznámení s budoucím manželem i jejich odchod do ilegality a účast na odboji. Těžištěm knihy je vylíčení osudu jich obou v koncentračním táboře, působivé svědectví o krutosti a nelidskosti nacismu. Příběh pokračuje i v poválečných letech a je doveden až do první dekády 21. století. Kniha je mementem i pro dnešní dobu, a ačkoliv většina přímých svědků tehdejších událostí už není mezi námi, jejich vzpomínky nám stále mají co říci.... celý text
Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: 2021 , KontrastOriginální název:
On Se Retrouvera, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zase se shledáme. Přihlašte se a napište ho.
Kniha se čte velmi dobře a rychle. Dojal mě celý příběh a zakončení této knihy. Celou dobu čtení jsem si říkala, jak je možné, že takové věci člověk přežije, a to jsem četla už několik knih s takovou tématikou a neustále se tomu nepřestávám udivovat.
Rozhodně doporučuji si přečíst, jelikož každá kniha z druhé světové války přináší nový vhled do tehdejší hrůzné doby.
Knižní novinky (23. týden)
06.06.2021
Kniha Zase se shledáme v seznamech
Příběh Madelein a Jacquese. Silný příběh, spoustu síly, odvahy, naděje... Knizka se četla dobré, jen mě mrzelo, že byla dost stručná. Ale díky za každé takové svědectví, aby lidstvo nezapomnělo na ty hrůzy, co se odehrály.