Zavěšená pizza přehled
Vítězslav Jareš
Osud si najde každého, pak už jen stačí postavit se mu tváří v tvář. Dočká se i Cimbi, teoretický sukničkář s postavou a povahou, po kterých ženy zrovna netouží, nedopatřením promiskuitní Markéta, moderátor v rádiu a amatérský muzikant Petr. A také bezdomovec Toporný, Filipa a její rodina, dokonce i její spolužáci Vikul a František. Ty všechny a mnohé další spojí „zavěšená pizza“, důkaz, že v lidech zůstává stále něco dobrého a chtějí si dělat radost. Ostatně… nikdo by v životě neměl zůstat na všechno sám a na každého se alespoň jednou usměje štěstí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zavěšená pizza. Přihlašte se a napište ho.
Takové milé, příjemné, místy dojemné, místy nudnější, ale vlastně stále fajn čtení. Pro mě to bylo takové pohlazení po duši, četlo se mi to opravdu dobře. A sem tam nějaká věta krásně sedla, bylo v ní tolik životní pravdy a důvod trochu se zamyslet. Velký palec nahoru za rýmy na začátku každé kapitoly. Ty se mi líbily moc!
Knižní novinky (14. týden)
31.03.2019
Kniha Zavěšená pizza v seznamech
2016 | 12. 12. |
2016 | Vor v zakone - hlava mafie |
2012 | Zloději času |
2022 | Holky se čtečkou |
2019 | Zavěšená pizza |
„Lidi hltají to, co jim předložíme my. Koukají na svět skrz naše televizní oči. Jaký jim ho my naservírujeme, takový ho mají. Médiasavci. Sají média jako mateřské cecíky. Díky nim máme neuvěřitelnou moc.“
Musím se přiznat, že jsem byla poněkud skeptická, když se tahle kniha ke mě dostala v knižní štafetě. Už jen ten název „Zavěšená pizza", co to jako má být ?
Ovšem po pár stránkách je vám vše vysvětleno a zjistíte, že to vlastně není až tak blbý název a že má svůj význam a smysl a že vlastně tahle knížka bude nakonec asi moc fajn :-)
Jsem moc ráda, že se moje očekávání naplnilo :-) Kniha je vlastně složená z takových menších příběhů a s každou hlavní postavou se potkáme více, než jednou, jelikož se prolínají ve více příbězích a dějových linkách. Ale vždy tak hezky, nenásilně, a vy si říkáte, jo vždyť to je ten, to je hezké....
A taková byla vlastně celá kniha, hezká, milá, plná různých zajímavých myšlenek, pocitů, životních mouder, z nichž to nejdůležitější, které si odnáším já je, že každý si zaslouží druhou šanci :-)
Máme zde různé každodenní hrdiny, například mladou slečnu, která jediné co chce, je nebýt sama. Ale za jakou cenu ? Co vše tomu obětuje ? Druhou, která vymění lásku za kariéru, ale bude tak šťastná? Mladíka, který si vysnil, že ztratí panenství se spolužačkou, ale vše není vždy tak, jak si vysnijeme. A staršího muže, který ztratil domov, ale ne důstojnost, duši a naději :-)
Velmi různorodé osudy lidí, kteří na první pohled nemají vůbec nic společného, ale vlastně každý z nich hledá jen kousek toho svého obyčejného štěstí :-)
Kniha se mi celkově líbila moc, jen některé pasáže byly zdlouhavější, i když asi ve výsledku měly také svůj význam :-) Určitě doporučuji dalšího českého autora, nebojte se Zavěšené pizzy, třeba vám taky někdy někdo jednu takovou nezištnou pizzu pošle ;-)
„Ale když chce člověk něco dokázat...musí leccos překousnout a bojovat.“
„Pomyslela si, že není důležité, jak dlouho někoho znáte, ale jak vás motivuje a pomáhá vás posouvat se vpřed."