Závod s časem přehled
Lisa Regan
Josie Quinnová / Detektívka Josie Quinnová série
Osmý díl ze série Lisy Reganové s názvem Závod s časem přináší Josii Quinnové další náročný případ. Její dvojče Trinity se v honbě za reportáží zaplete do nebezpečné hry s nelítostným sériovým vrahem. Dokáže Josie vyhrát závod s časem o Trinitin život?
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2024 , CosmopolisOriginální název:
Find Her Alive, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Závod s časem. Přihlašte se a napište ho.
Kniha byla čtivá, napínavá, tak, jak to autorka umí. Závěr mi připadal možná trochu zdlouhavý.
(SPOILER)
Také tato kniha je doslova nadupaná napínavými scénami, stejně jako už předchozí případy s Josie Quinnovou. Tentokrát dojde k únosu její sestry Trinity, která po hádce utekla do odlehlé chaty, ale tam posléze není k nalezení. Kromě toho ztratila práci, když se dopustila profesionální chyby, a jak vyjde najevo později, současně se pokoušela navázat kontakt se sériovým vrahem, který po sobě nezanechává v podstatě žádné stopy. Josie se tedy obrátí na jejich společné rodiče a bratra v naději na pomoc. Protože právě v této chvíli začíná doslova a do písmene závod s časem, pokud má být Trinity nalezena živá...
Kniha se zase čte jedním dechem, je totiž - jak bývá u autorky obvyklé - výborně napsaná. Nezbývá mi tedy než dát pět hvězdiček a časem se poohlédnout po dalším případu s Josie Quinnovou ;-).
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)
02.09.2024
10 nejčtenějších knih (duben)
15.04.2024
10 nejprodávanějších eknih (březen)
12.04.2024
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Závod s časem v seznamech
2020 | Mizející dívky |
2021 | Dívka beze jména |
2021 | Matčin hrob |
2022 | Nečekané přiznání |
2022 | Pohřbené kosti |
V tomhle díle Josie a její tým vyšetřují zmizení Trinity. Předpokládají, že ji někdo unesl a brzy zjišťují, že důvodem nejspíš byl nějaký případ, který se snažila rozlousknout. Musí jít po jejích stopách, aby zjistili, na co přišla a pokusit se ji najít dřív, než bude pozdě. Mají na to jen omezený čas, a tak závod s časem začíná….
Já mám vždy takovou radost, když se vrátím k téhle sérii a postavám. Pokaždé je to skvělé čtení, které plynule odsýpá a já si to nesmírně užívám. A tenhle díl nebyl výjimkou. Líbí se mi, že je tu znát i vývoj postav, které jsou na hony vzdálené osobám v prvních dílech. A oceňuju i to, že se tu prolíná i jejich osobní život, díky tomu je můžu poznávat víc a jsou mi bližší. I zde bylo pár nových informací. Některé mě dostaly, když jsem je četla.
Případ byl napínavý, bylo skvělé s nimi pátrat po indiciích a spojovat si všechno. Autorka to má výborně promyšlené. Rozuzlení jsem v jedné věci neodhadla, ale to bude asi trochu i tím, že to, co zde bylo nemám tak zažité (i když jsem to párkrát už různě viděla) a tak jsem to do svých tipů nedala.
Kdo máte rád detektivní thrillery, tak tahle série by vám neměla utéct. A rozhodně ji doporučuji číst popořadě