Zázračný lék přehled

Zázračný lék
https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91501/bmid_zazracny-lek-91501.jpg 4 120 120

Napínavý nonstop thriller odehrávající se v lékařském prostředí kliniky, kde několik lékařů hledá lék na smrtelnou nemoc AIDS. Jejich snažení však ohrožuje smrt. Jeden z tvůrců projektu, dr. Grey, zahyne a neznámý psychopatický zabiják vraždí vyléčené pacienty, homosexuály. Překážky výzkumu však klade i skupina, jejímiž vůdčími osobnostmi jsou doktor Lowell, specialista na rakovinu, řídící středisko zaměřené na tuto chorobu, a bigotní reverend Sanders. Využívají svého spojení s tajemníkem Národního institutu zdraví a snaží se kliniku zkrátit o přidělené granty. Sára Lowellová, dcera dr. Lowella a známá televizní moderátorka, a její manžel, basketbalová hvězda Michael Silverman, přicházejí na kliniku, neboť Michael záhadně onemocněl. Diagnóza je jednoznačná - AIDS. Michael je však vzápětí po přijetí na kliniku unesen. Je objeven i s únoscem až v dalekém Bangkoku. Zatčení únosce vnáší do záhady, kdo stojí za vraždami a co je jejich motivem, nečekané světlo. Elegantní prostředí Long Islandu, Manhattanu, a v neposlední řadě i bizarní prostředí Bangkoku dává Harlanu Cobenovi možnost vytěžit přitažlivý román, jenž splňuje požadavky i nejnáročnějšího čtenáře, který hledá napětí, kulturu, poučení i zábavu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Bradlo

The Miracle Cure, 1988

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zázračný lék. Přihlašte se a napište ho.

Gibis
15.06.2024 3 z 5

Harlana Cobena mám jako autora velice ráda, když jsem tedy objevila v knihobudce tuto knihu, neodolala jsem výletu do jeho autorských začátků. Příběh velice dobrý a napínavý, zajímavý ve zvoleném tématu, kdy dobře vystihuje názory na chorobu AIDS, poplatné své době.
Jen nerada ubírám hvězdičky, ale tentokrát je ten překlad opravdu zoufale příšerný. Pominu-li gramatické chyby, přeložené věty často ani nedávají smysl a já musela přečíst několikrát, abych vůbec pochopila myšlenku. A to docela hodně zkazilo výsledný dojem.

mystar
04.09.2020 5 z 5

Napinavy pribeh z lekarskeho prostredi (me oblibene tema) s prekvapivym koncem. Do posledni chvile jsem nic netusila. Povedene.

MilanCFC
10.04.2020 5 z 5

Jako u Agathy Christie jsem se chtěl po několika přečtených knihách autora vydat na úplný začátek a vidět autorovu prvotinu. Jak jsem však zjistil, toto není Cobenova prvotina, jen nejstarší do češtiny přeložené dílo, takže opět nezbývá než přečíst v originále, jako v případě výborného Myrona B. (a "shodou okolností" tu bylo pár podobností s pozdější sérií sportovního agenta, takže témata autorovi očividně blízká). Zázračný lék byla velice dobrá kniha, příběh na tu dobu velice aktuální a sakra dobře zpracovaný, ale poslední třetina byla přímo parádní. To mělo úžasný spád. Jen těch nesympatických postav zde bylo až přespříliš! Coben to ale zase vykompenzoval vynikajícím charakterem detektiva Maxe, tomu jsem upřímně fandil. Epizoda v Bangkoku - špica.
Docela jsem na chvilku zauvažoval, jestli této knize dát hvězdy 4 nebo 5. Ale protože jsem se od knihy nemohl odlepit, o něčem to svědčilo. Skvělé.
A ano, překlad je kapitola sama pro sebe. Dost jsem se u něj upřímně nasmál.

Kniha Zázračný lék v seznamech